Dit kun je verwachten van het Google Event vanavond

© PXimport

Dit kun je verwachten van het Google Event vanavond

Software

Geplaatst: 29 september 2015 - 09:10

Aangepast: 14 december 2022 - 15:14

Jelle Peterse

Drie weken na het grote Apple Event waar Apple onder andere de nieuwe iPhones en Apple TV aankondigde, houdt Google vanavond een event. Wat kunnen we verwachten, en waar is het live te volgen?

Er zijn zoals gebruikelijk een hoop dingen 'uitgelekt', zoals de nieuwe Nexus smartphones en een nieuwe Chromecast. We zetten alles hieronder op een rijtje.

Android Marshmallow: zeker weten

Google kondigde de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem in mei al aan, maar de verwachting is dat het vanavond officieel uit zal komen. De meeste features zijn al bekend, dus we verwachten niet dat Google hier nog belangrijke features aan toe gaat voegen.

Nexus 6P: zeker weten

De nieuwe Nexus smartphone van Google zou gefabriceerd worden door Huawei. Uit uitgelekte foto's blijkt dat het Chinese bedrijf voor een heel nieuw ontwerp kiest. De nieuwe Nexus bevat een vingerafdrukscanner en USB type C. De telefoon met een 5.7 inch scherm (2560x1440 pixels), een Qualcomm Snapdragon 810-chip, en een grote 350mAh accu, zou in de kleuren zwart, wit, zilver, en goud komen en krijgt een opslagcapaciteit van 32, 64, of 128 gigabyte. De gouden variant zou alleen in Japan verkrijgbaar zijn.

Nexus 5X: zeker weten

Voor de andere nieuwe smartphone in de Nexus line-up zou Google wederom voor LG kiezen. De Nexus 4 en 5 werden ook al door LG ontworpen, met groot succes. De Nexus 5X zou iets kleiner worden dan de Nexus 6P, met een 5.2 inch fullHD scherm. Hij krijgt net als de 6P een vingerafdrukscanner, die volgens uitgelekte foto's op de achterkant blijkt te zitten. Ook krijgt de 5X een USB type C aansluiting en een dertien megapixel camera, en wordt uiteraard sneller dan de voorganger. Volgens de geruchten zal de kleinere Nexus rond de 400 dollar gaan kosten.

© PXimport

Google gaat zeker weten nieuwe Nexus smartphones aankondigen.

Nieuwe Chromecast: hoogstwaarschijnlijk

Volgens 9to5Google krijgt de nieuwe Chromecast een rond design, en zou hij betere WiFi ontvangst krijgen door een nieuwe chip. Ook de app zou worden verbeterd, zodat je foto's en video's rechtstreeks naar Chromecast kan streamen. Of Google de huidige prijs van vijfendertig euro aanhoudt, is niet bekend.

Chromecast Audio: waarschijnlijk

De Chromecast maakt van elke 'domme' tv een Smart TV. De Chromecast Audio zou hetzelfde doen voor muziekliefhebbers. Via de hoofdtelefoon-aansluiting van een audioinstallatie zou je je muziek naar je 'domme' speakers kunnen sturen. Geruchten gaan dat Google hiervoor samenwerkt met Spotify. Het zou een goedkoop alternatief zijn voor Sonos, als het gerucht - dat je met meerdere Chromecast Audio's op verschillende speakers dezelfde muziek kunt afspelen - klopt.

Live meekijken vanaf de bank

Je hoeft niet helemaal naar San Francisco af te reizen om het Google Event live mee te maken. Via deze link kun je vanaf 18:00 uur (Nederlandse tijd) alles volgen vanuit je luie stoel.

Uiteraard zal Computer!Totaal het Google Event voor je samenvatten, hou de website dus in de gaten.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000