Deze zomer grote Windows 10-update met Windows Hello-uitbreiding en stylusbesturing

© CIDimport

Deze zomer grote Windows 10-update met Windows Hello-uitbreiding en stylusbesturing

Geplaatst: 30 maart 2016 - 14:36

Aangepast: 26 augustus 2022 - 20:16

Redactie

Microsoft brengt deze zomer een grote update voor Windows 10 uit. Daarin zitten een aantal grote nieuwe features, zoals ondersteuning voor stylussen voor externe apps. Ook wordt het mogelijk op apps en zelfs individuele websites in te loggen met Windows Hello.

Het bedrijf vertelt over de grote update tijdens Build, de grote ontwikkelaarsconferentie die ieder jaar plaatsvindt.
Microsoft wil geen precieze datum geven voor de grote update, die 'Redstone' gaat heten. Wel zegt het bedrijf dat het gaat om een 'verjaardagsupdate', die 'deze zomer' komt. Het lijkt er dan ook op dat de update eind juli uitkomt. Op 29 juli is Windows 10 precies één jaar oud.

Besturing met stylus

Met de grote update krijgen individuele apps ondersteuning voor besturing met een stylus. Daardoor kun je met een elektronische pen bepaalde handelingen uitvoeren.

Als voorbeeld laat Microsoft zijn eigen Office zien. Daarin wordt het straks mogelijk om een paragraaf door te kruisen, zodat het automatisch wordt verwijderd. Ook wordt het mogelijk om woorden bijvoorbeeld om te ruilen met een speciaal gebaar. Straks kunnen ook externe ontwikkelaars zo'n features toevoegen, zoals je speciale gebaren in de Facebook-app kunt gebruiken.

Windows Hello in apps

Ook wordt Windows Hello makkelijker te gebruiken door app-ontwikkelaars. Windows Hello is een methode om biometrisch in te loggen, een feature die op dure tablets en telefoons zoals de Surface Pro en Lumia 950 zit. Zoals we in in onze review van die laatste al schreven werkt dat erg goed, dus vonden we het altijd jammer dat de functie alleen werkte om een apparaat te ontgrendelen.

Nu kunnen ook ontwikkelaars de feature gebruiken. Dat betekent dat je op Windows 10 straks op de Facebook-app kan inloggen met een irisscan. Laat maar komen!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000