Schermtijd in Windows 10 met Clockify

© PXimport

Schermtijd in Windows 10 met Clockify

Software

Geplaatst: 5 oktober 2019 - 08:26

Aangepast: 14 december 2022 - 13:26

Toon van Daele

Wilt je weten hoelang je werkt aan bepaalde projecten of computertaken, bijvoorbeeld omdat je die tijd wilt factureren of moet registreren? Clockify is een time tracker die op slimme wijze een desktop-client en een webapp combineert.

Wanneer je de desktop-client de eerste keer opstart wordt je om een account-id gevraagd. Leuk is dat niet maar wel logisch: de client werkt namelijk in tandem met een webapp en dat is best handig, want via een browser kun je je werk ook op andere pc’s laten registreren.

Client

De desktop-app is de eenvoud zelf. Je tikt de naam in van een taak en met een druk op de knop wordt je tijd geregistreerd. Met nog een druk op de knop zet je de registratie stop, maar je kunt op elk moment ook weer verder gaan of aan een nieuwe taak beginnen. Een vinkje volstaat om aan te geven dat je de bestede tijd in rekening wilt brengen: de munteenheid aanpassen moet wel vanuit de webapp gebeuren. Het is overigens ook mogelijk een taak handmatig in te voeren, inclusief periode en tijdsduur, bijvoorbeeld wanneer je vergeten bent die realtime te laten registreren.

© PXimport

Webapp

Wanneer je je vervolgens bij de webapp aanmeldt merk je dat die alles netjes heeft geregistreerd. Van hieruit kun je trouwens nog andere functies en opties activeren. Zo voeg je projecten toe waaraan je dan bepaalde taken of eventueel ook cliënten koppelt en je kunt tevens tags aan taken hangen. Zowel de projecten als de tags zijn dan ook beschikbaar in de desktop-app, wat snel filteren mogelijk maakt. De webapp zorgt tevens voor een overzichtelijke rapportering met duidelijke grafieken, met een exportmogelijkheid naar pdf, csv of xlsx. De meeste functies zijn makkelijk vindbaar en instelbaar, maar kom je er toch niet uit dan kun je hier terecht voor faq’s en video-tutorials.

© CIDimport

Conclusie

Clockify is een eenvoudige tool waarmee je vlot je werktijd kunt registreren. Dankzij de uitgebreide webapplicatie ben je niet aan een specifieke computer gebonden. De gratis versie is behoorlijk flexibel, met ondersteuning voor projecten, cliënten en tags. Voor meer extra’s heb je een betaalde variant nodig (vanaf 10 USD per maand).

8,0

ONS OORDEEL

Clockify

Pluspunten

Handige combinatie lokale app en web-app

Ondersteunt projecten, cliënten en tags

Minpunten

Beperkte functionaliteit van desktop-app

Conclusie

**Prijs** Gratis **Taal** Engels **OS** Windows, macOS en Linux; Android en iOS **Website** [www.clockify.me](https://clockify.me/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000