© PXimport

CheVolume - Ongehoord!

Software

Geplaatst: 11 september 2018 - 08:53

Aangepast: 16 november 2022 - 10:32

Maikel Dijkhuizen

Wie de geluidsinstellingen van Windows te beperkt vindt, kan CheVolume eens uitproberen. Handig is dat je ieder openstaand programma aan een aangesloten audioapparaat toewijst. Je kiest verder voor iedere applicatie een acceptabel volumeniveau zonder diep in allerlei instellingen te graven.

De geluidsinstellingen van Windows 10 vind je op meerdere plekken terug, zoals het menu Instellingen en het Systeemvak. Liever alles vanuit één gebruiksinterface beheren? Misschien is CheVolume iets voor jou. De proefversie van CheVolume probeer je een weekje vrijblijvend uit. Voor de betaalde editie betaal je omgerekend zo’n 20 euro. Zodra je na een korte installatieprocedure het programma opstart, bereik je de instellingen via het CheVolume-pictogram rechtsonder in het Systeemvak.

© PXimport

Geluidsuitvoer wijzigen

Je wijzigt eenvoudig de geluidsuitvoer door met de rechtermuisknop op het CheVolume-pictogram te klikken. Er verschijnt een snelmenu waarin je de gewenste output selecteert, bijvoorbeeld de digitale s/pdif-uitgang, hdmi-poort (interne monitorspeakers) of lijnuitgang. Verder pas je met de schuifregelaar het volumeniveau aan en activeer je de stille modus. Slordig is dat niet de volledige naam van de output in beeld verschijnt. Wellicht komt dat omdat de software al een tijdje niet meer is bijgewerkt. Gelukkig kwamen we verder geen onvolkomenheden meer tegen.

Volledige instellingen

In CheVolume koppel je eventueel een openstaand programma aan een geluidsuitgang. Zo speel je op de pc-speakers bijvoorbeeld een Spotify-afspeellijst af, terwijl je via de hoofdtelefoon even een instructiefilmpje op YouTube beluistert. Op die manier is het niet nodig om de Spotify-stream te pauzeren voor het bekijken van een filmpje. Je opent de uitgebreide instellingen van CheVolume door eenmaal op het pictogram te klikken, waarna je de Advanced Used Mode activeert. Het programma herkent welke openstaande programma’s er allemaal een audiostream hebben, inclusief de systeemgeluiden van Windows. Gebruik de pijltjes onderin om een audiostream naar een andere audio-output over te hevelen. Dit werkt in de praktijk uitstekend!

Conclusie

CheVolume biedt zijn gebruikers in vergelijking met Windows vlotter toegang tot de geluidsinstellingen. Verder is het een meerwaarde dat je per programma luidsprekers of een hoofdtelefoon kunt aanwijzen. Veel meer onderscheidende eigenschappen zijn er in CheVolume niet aanwezig, dus de aanschafprijs voor dit kleinschalige programma is wel wat aan de hoge kant.

© PXimport

7,0

ONS OORDEEL

CheVolume

Pluspunten

Snelle toegang

Audio-output aan programma koppelen

Gebruiksvriendelijker dan Windows-opties

Minpunten

Kleine slordigheden

Relatief prijzig

Conclusie

**Prijs** $ 24,99 (ca. € 21,20) **Taal** Engels **OS** Windows 7/8/10 **Website** [www.chevolume.com](http://www.chevolume.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000