CES 2020: meest opvallende nieuws van donderdag

© PXimport

CES 2020: meest opvallende nieuws van donderdag

Geplaatst: 9 januari 2020 - 15:12

Aangepast: 24 november 2022 - 13:47

Lorenzo Jepma

De persconferenties en de eerste beursdagen zijn inmiddels achter de rug. Desondanks sijpelt er nog voldoende noemenswaardig tech-nieuws naar buiten. Vandaag hebben we het meest opvallende CES 2020 nieuws van de donderdag voor je verzameld.

Quasar Home EV charger

We hebben op de CES 2020 al een aantal mooie vooruitzichten gezien op het gebied van transportatie. Dinsdag hadden we het bijvoorbeeld al over een hybride tussen een auto en een helikopter en bespraken we de elektrische auto van Sony. Die producten bieden een leuke kijk in de (verre)toekomst, maar zijn op korte termijn niet erg interessant voor de consument. The Quasar home EV charger ligt wellicht wat meer binnen handbereik. Het is een systeem die het mogelijk maakt om elektriciteit tussen je huis en je elektrische auto te sturen. Op deze manier kun je bijvoorbeeld bij stroomuitval je huis voorzien van stroom dat uit je elektrische auto komt.

© PXimport

Voor nu werkt het alleen met de Nissan Leaf en de Mitsubishi Outlander, maar dit lijkt ons eerder realiseerbaar dan een vliegende auto.

Opte Pigment-printer

Technologie is er niet enkel en alleen om onze hobby’s op een zo leuk mogelijke manier uit te voeren. Nee, onze gezondheid en levensstijl worden ook beïnvloed door technische snufjes. Zo liet Opte een klein apparaat zien die pigment concealer op je gezicht print. De Opte Precision Skincare scanned je gezicht en bekijkt waar er kleurverschil is en werkt dit bij. Dit product zou een vervanging moeten worden voor het aanbrengen van make-up. Ja oké, het is eigenlijk weer een technologisch product gemaakt om het leven sneller en makkelijk te maken. Maar wat maakt het ook eigenlijk uit? Een starterskit kun je voor zo’n 600 dollar op de kop tikken. Vervolgens ben je wel 100 euro per pigmentpatroon kwijt.

Slimme gehoorapparaten

Twee producten die in het oog springen waren de Phonak Virto Black en de Olove Union Smart Ear. Op het eerste gezicht lijken het de zoveelste draadloze oortjes die niet veel spanning met zich meebrengen, maar niet is minder waar. Beide producten zijn namelijk ook gehoorapparaten. De oordopjes dienen niet enkel om stemgeluid te versterken, ze zijn ook via bluetooth te koppelen met je smartphone. Op deze manier kun je zelfs muziek afspelen en de bijbehorende app gebruiken. Vandaag de dag zie je steeds meer mensen op straat met deze kleine handzame oordopjes, dus je zult niet zo snel uit de toon vallen wanneer je zo'n hoorassistentie draagt. Best een goed alternatief voor de iet wat minder horende onder ons.

Hydraloop waterrecycler

Nu we toch in een positieve flow zitten… In Las Vegas werd ook de Hydraloop getoond. Het van origine Nederlandse product lijkt op een koelkast, maar heeft een hele andere functie. Het apparaat wordt aan je waterleiding vastgekoppeld en zet afvalwater om in bruikbaar water. Dit water is vervolgens te gebruiken in bijvoorbeeld wasmachines of het toilet. Wat bijzonder is aan de Hydraloop is dat het capabel is om op deze kleine schaal water te filteren middels uv-licht. Ook zit er een handige app bij de Hydraloop waardoor je goed inzicht kunt krijgen in hoeveel water je bespaart. De apparaten zijn al in gebruik genomen in Europa en Azië.

Robosen T9

En om toch nog even af te sluiten met gewoon een leuk snufje. Er was zo waar een echte Transformer aanwezig op de CES dit jaar. De Robosen T9 is een bestuurbare robot die tot allerlei dingen in staat is. Hij kan dansen, lopen en uiteraard transformeren. Bekijk hieronder wat hij zoal kan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000