CES 2020: beste nieuws en aankondigingen van de dinsdag

© PXimport

CES 2020: beste nieuws en aankondigingen van de dinsdag

Geplaatst: 7 januari 2020 - 14:59

Aangepast: 16 november 2022 - 09:26

Lorenzo Jepma

In Las Vegas is op dit moment de Consumer Electronics Show in volle gang. De grootste technologiebeurs van de wereld staat ook dit jaar garant voor een blik in de toekomst en nieuws over de laatste gadgets, televisies, smartphones en andere technologische snufjes. Wij hebben voor jou de interessantste nieuwtjes op een rijtje gezet in deze CES 2020 roundup. Beginnende met de dinsdag.

Vliegende auto van Hyundai

Een product dat zeer zeker opvalt is de vliegende auto van Hyundai. De Personal Air Vehicle genaamd S-A1 is een hybride tussen een helikopter en een auto. Dit volledig elektrische voertuig moet een oplossing bieden voor files en andere vertragingen. Je kan simpelweg deze problemen omzeilen door op te stijgen en met 290 km/u weg te vliegen. Dit is niet zozeer een product dat nu voor jan en alleman interessant en aan te schaffen is, maar het is wel een leuk kijkje in de toekomst. De PAV heeft ruimte voor vier passagiers en een piloot, of moet het eigenlijk chauffeur zijn?

Hyundai tracht door samenwerkingen met grote vervoerpartijen als Uber personenvervoer in de toekomst aangenamer, makkelijker en filevrij te maken.

Eindelijk een kleiner formaat OLED-televisie van Sony en LG

Deze stukjes techniek zijn gelukkig wat meer bereikbaar voor de consument. Er was er al geruime tijd een roep vanuit de consumenten voor kleine OLED-televisies. 55-inch was de kleinste maat OLED-schermen op de markt, maar daar komt nu verandering in. Zowel Sony als LG presenteerde hun plannen voor 2020. Tot groot genoegen van veel mensen hebben zij ook een kleiner formaat OLED-televisie in hun plannen opgenomen. LG komt met een 4K 48-inch OLED-tv met ondersteuning voor Nvidia G-SYNC en AMD FreeSync. Dit zal een hoop gamers blij maken. Sony komt in de vorm van de A9 met een 49-inch OLED-televisie. Dit is een OLED-scherm met 4k-resolutie en ondersteuning voor Dolby Atmos en Dolby Vision. Nu kan er in de toekomst eigenlijk genoten worden van hoogwaardige beeldkwaliteit en zwartwaardes in een kleiner formaat. Wel voor op de slaapkamer natuurlijk, want in de woonkamer staat immers minstens al een 55-inch scherm.

© PXimport

VISION-S: Sony’s elektrische auto

Sony nam ook even de tijd om een prototype van hun elektrische auto te laten zien. Zoals we een beetje hadden kunnen verwachten van een bedrijf als Sony zit de auto vol met schermen en heeft het een mooi uitgebreid dashboard. Veiligheid en smartphone-integratie zijn erg belangrijk bij dit prototype. Bekijk hieronder vooral even het uiterlijk.

ASUS ROG komt met een 360Hz monitor

In gamelandschap kan het niet gek genoeg wat betreft verversingssnelheid. Waar de meeste fanatieke gamers inmiddels zweren bij een 144- of 165Hz beeldscherm, komt ASUS met een 360Hz ROG Swift monitor. Dit 24.5-inch full-hd beeldscherm moet ideaal zijn voor de competitieve gamer. Dit is voornamelijk interessant voor een kleine niche-groep van hardcore gamers. Gamers die hoogstwaarschijnlijk hun geld verdienen met deze hobby. Ik vraag me erg af in hoe verre je nog het verschil merkt tussen bijvoorbeeld een 144Hz en 360Hz monitor, al helemaal voor de gemiddelde consument.

© PXimport

ThinkPad X1 Fold; de eerste opvouwbare pc van Lenovo

Lenovo gebruikt de CES 2020 om een wereldprimeur de wereld in te helpen. Lenovo toonde de eerste opvouwbare pc, de ThinkPad X1 Fold. Dit product zou de effectiviteit van een laptop en de handzaamheid van een smartphone moeten samenbrengen. Bijzonder is dat het 13.3-inch OLED-scherm te vouwen is. Je kan het apparaat gebruiken als tablet, dichtslaan als een boek, maar ook als laptop gebruiken. Hij ziet er voornamelijk heel erg tof uit. De ThinkPad X1 Fold moet rond het midden van dit jaar uitkomen en gaat zo’n 2499 euro kosten.

© PXimport

© PXimport

Samsung laat 8K QLED-televisie plannen voor 2020 zien

Samsung maakt van de gelegenheid gebruik om hun QLED 8K-lijn uit de doeken te doen. De line-up voor 2020 beloofd een levensechte 8K-resolutie met prachtige kleuren en een dun scherm te leveren. Het vlaggenschip van deze reeks is de Q950TS QLED 8K-tv. Bij dit 65-inch model is de relatieve schermgrootte maar liefst 99 procent. De schermen lopen ook nog af, waarbij de randen verdwijnen. De hele lijn maakt overigens gebruik van kunstmatige intelligentie om audio en video mogelijkheden te verbeteren, dit zou terug te zien moeten zijn in de vorm van spraakopdrachten en nieuwe opties voor online videodiensten. Dit zijn de eerste televisies die native 8K-beeld ondersteunen. Nu rest alleen nog het zoeken naar 8K-beeldmateriaal.

© PXimport

Morgen kun je weer een nieuwe lading tech-nieuws vanaf de CES 2020 verwachten!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000