Bulk Rename Utility - Namen noemen

© PXimport

Bulk Rename Utility - Namen noemen

Software

Geplaatst: 31 mei 2020 - 11:40

Aangepast: 25 november 2022 - 10:24

Dirk Schoofs

Nietszeggende bestandsnamen van foto’s of muziek kun je handmatig wijzigen, maar als gaat het om tientallen, honderden of zelfs duizenden bestanden is de pret er snel af. Bulk Rename Utility is een uitgebreid batch-hernoemprogramma om een massa bestanden snel en op een consistente manier te hernoemen.

Het programma is gratis voor de thuisgebruiker. Zodra je zelf geld wilt verdienen met het omzetten van bestanden of wanneer je de software in een bedrijf gebruikt, kost een licentie zo’n 115 euro (hoewel voordeligere volumelicenties beschikbaar zijn). De tool is beschikbaar in een desktop- en in een draagbare versie. Wanneer je het voor het eerst opent, oogt Bulk Rename Utility behoorlijk overdonderend. Dat komt omdat het vanuit één venster werkt waarin maar liefst veertien soorten hernoemingsopties zitten.

Veel mogelijkheden

Eerst moet je de bestanden selecteren en daarna doorloop je de verschillende opties.

Bulk Rename Utility wijzigt de bestandsnamen op basis van reguliere expressies, jokertekens, tekst enzovoort. Je kunt delen van een naam verplaatsen of kopiëren, bestanden nummeren, de extensie wijzigen en de hernoemde bestanden naar een bepaalde map kopiëren. Zitten de bestanden bijvoorbeeld in de map Rome2019, dan zorgt deze tool ervoor dat de bestanden voortaan Rome2019.001.jpg, Rome2019.002.jpg enzovoort heten. Dit hulpprogramma is zelfs in staat om tekst van het klembord aan bestandsnamen toe te voegen.

© PXimport

Metagegevens

Slim is dat je bestanden kunt hernoemen op basis van de meta-informatie die reeds is ingesloten. Bulk Rename Utility kan de id3-tag uit mp3-bestanden extraheren om die te gebruiken in de bestandsnaam. Ook de exif-informatie die in alle jpg-foto’s aanwezig is (zoals datum, resolutie of locatie) kun je gebruiken. Het is zelfs mogelijk om de datum- en tijdstempels van de bestanden aan te passen.

Dubbelchecken

Voor dat je op de Rename-knop klikt en het programma op automatische piloot verder gaat, kun je een simulatie bekijken van de opdracht die je hebt klaargezet. Die Preview-functie gebruik je bijvoorbeeld voordat je honderden bestanden door het programma trekt. Bovendien heeft deze tool een uitgebreid helpbestand dat je ook in het pdf-formaat kunt raadplegen.

Conclusie

Dit is niet zomaar het zoveelste programma om bestanden te hernoemen. De veelzijdige functionaliteit van Bulk Rename Utility maakt deze tool bijzonder. Met een beetje handigheid kun je door middel van tekstvervanging ook spelfouten uit bestandsnamen halen.

© PXimport

8,0

ONS OORDEEL

Bulk Rename Utility

Pluspunten

Zeer compleet qua functies

Instellingen opslaan in de favorieten

Minpunten

Optie JavaScript Renaming is erg moeilijk

Interface oogt overdonderend

Conclusie

**Prijs** Gratis voor thuisgebruik **Taal** Engels **OS** Windows **Website** [www.bulkrenameutility.co.uk](http://www.bulkrenameutility.co.uk/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000