BitTorrent gaat exclusieve tv-series aanbieden

© CIDimport

BitTorrent gaat exclusieve tv-series aanbieden

Software

Geplaatst: 28 november 2014 - 07:36

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:59

Redactie

BitTorrent gaat zijn peer-to-peer technologie inzetten om exclusieve televisieseries aan te bieden. De eerste serie heet Children of the Machine en wordt vanaf de herfstperiode van 2015 'uitgezonden.'

Producent Marco Weber zegt bij BitTorrent te hebben aangeklopt omdat zijn sciencefictionserie goed bij bij doelgroep past. In Children of the Machine moeten mensen overleven in een futuristische wereld, waarin Androids de macht hebben.

De bedoeling is dat je de serie koopt in een bundel. Nadat de eerste aflevering is uitgezonden, volgen enkele weken later de rest van de episodes tegelijk. Er komt ook een gratis variant. Je hoeft dan niets te betalen, maar je krijgt wel reclames te zien.

Populair

Televisieseries zijn razend populair en doen qua budgetten inmiddels niet meer onder voor reguliere speelfilms. Ook Netflix heeft het belang van exclusieve series ontdekt.

Naast het streamen van content van derden, produceert Netflix ook zelf series. House of Cards en Orange is the New Black zijn daar voorbeelden van. De shows zijn alleen op Netflix te kijken.

Associatie

BitTorrent heeft er dan weer belang bij omdat het bedrijf af wil van de associatie met internetpiraterij. De peer-to-peer technologie is van zichzelf niet tegen de wet, het wordt alleen veel ingezet voor illegaal downloaden. 

Zo wil het bedrijf ook meer artiesten aan zich binden, om legale muziek via het BitTorrent-protocol beschikbaar te stellen. Dat wordt aantrekkelijk gemaakt doordat bijna alle opbrengten (90 procent) direct naar de artiest gaat.   

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000