Belastingaangifte 2021 met Excel

Belastingaangifte 2021 met Excel

De jaarlijkse belastingaangifte wordt minder vervelend als je op de belasting kunt besparen. Met ons Excel-bestand betaal je zo weinig mogelijk, want hiermee vul jij je aangifte zo voordelig mogelijk in. De kleuren en de volgorde van de stappen zijn vrijwel gelijk aan het programma van de Belastingdienst, zodat je ons bestand daarmee makkelijk kunt vergelijken.

In de belastingaangifte wordt Box 3 op een nieuwe en eerlijke manier berekend. Deze nieuwe berekening vroeg om een aanpassing van ons Excel-bestand. Wim de Groot heeft de formules aangepast. "Moet ik nu al mijn gegevens opnieuw invoeren?" horen wij je denken. Nee, gelukkig niet, want hij heeft in tabblad Menu een groene knop ingebouwd, waarmee je supersnel de gegevens ophaalt uit het bestand dat je eerder had ingevuld.

Met een keuzelijstje geef je in het tabblad 'Box 3' aan welke bedragen een Spaar- of banktegoed zijn. Dan wordt het 'Voordeel sparen en beleggen' volgens de nieuwe methode berekend. En daarna kun je de verdeling tussen partners laten maken als vanouds.

Je kunt de herziene versie 3 van het bestand hier downloaden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000