Apple haalt de bezem door App Store

Apple is begonnen met een grote schoonmaak in de App Store. Sinds de grote schoonmaak, die in september werd aangekondigd, zijn er al tienduizenden apps verwijderd.

Maanden

Hoewel Apple al langer bezig is met het opschonen van de App Store, is het aantal verwijderde apps de afgelopen maand flink opgelopen. Waar het Amerikaanse techbedrijf de afgelopen manden zo'n 14.000 apps per maand verwijderde, is dit aantal in oktober opgelopen tot 47.300 verwijderde apps. Lees ook: Eindelijk videobellen met WhatsApp op iPhone.

Kwaliteit

Naar eigen zeggen haalt Apple de bezem door de App Store om de kwaliteit van het app-aanbod hoog te houden. Alle apps in de App Store moeten voldoen aan de richtlijnen van Apple.

© PXimport

Hoewel er meer dan 2 miljoen apps beschikbaar zijn in de App Store, is meer dan een kwart niet geüpdatet sinds november 2013. Apple richt zich met de grote schoonmaak waarschijnlijk vooral op deze apps, aangezien deze ook niet geoptimaliseerd zijn voor de laatste besturingssystemen van Apple.

Lifestyle

Afgelopen maand zijn het vooral games die verwijderd zijn, gevolgd door apps uit de categorieën entertainment, boeken, onderwijs en lifestyle.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000