Aandacht voor je wachtwoorden op World Password Day

© CIDimport

Aandacht voor je wachtwoorden op World Password Day

Software

Geplaatst: 4 mei 2017 - 07:16

Aangepast: 26 augustus 2022 - 17:34

Redactie

Donderdag is het World Password Day, bij uitstek de dag om even goed na te denken over de beveiliging van je online accounts. Hackers zitten namelijk niet stil, en er zijn nog veel mensen die oude manieren gebruiken om hun wachtwoorden te onthouden of te maken. En dat is niet ongevaarlijk.

Volgens een onderzoek van McAfee bijvoorbeeld schrijft 37 procent van de mensen nog wachtwoorden op een vel papier. Nu is dat in de meeste gevallen nog een veilige optie, maar hetzelfde wachtwoord gebruiken voor meerdere accounts, wat meer dan een derde van de mensen nog steeds doet, is dat zeker niet. 

 

Game

Dat heeft een duidelijke reden: 34 procent van de respondenten vindt het belangrijker om een wachtwoord te kunnen onthouden dan een sterk wachtwoord te kiezen. Dat blijkt ook wel uit de lijst met meestgebruikte wachtwoorden die jaarlijks wordt gepresenteerd. 

Om mensen op een leuke manier het belang van goede wachtwoorden en tweetrapsverificatie bij te brengen, heeft McAfee een game gemaakt. Daarin moet je een aantal belangrijke documenten op een veilige manier opbergen. De (Engelstalige) game is hier te spelen

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000