© PXimport

5 tips voor Photoshop Camera

Software

Geplaatst: 19 juli 2020 - 11:45

Aangepast: 25 november 2022 - 10:28

Justin Doornekamp

Met de Photoshop Camera-app brengt Adobe gratis Photoshop naar de camera van je smartphone. De nieuwe, gratis intelligente camera-app begrijpt wat de beste filters voor je foto’s zijn, nog voordat je ze hebt genomen. Gebruik je de app voor het eerst, dan geven we je een vijftal handige tips om aan de slag te gaan.

De naam van de app is wellicht wat misleidend: verwacht geen Photoshop-achtige app, waarmee je uitgebreid je foto’s kunt bewerken, maar eerder een manier om je foto’s Instagram-waardig te maken. Op basis van de Adobe Sensei-techniek oordeelt de app zelf welke filters mooi passen bij je foto’s, waardoor je ze direct op social media kunt zetten.

Photoshop Camera is niet voor alle toestellen beschikbaar. Je hebt minstens Android 9.0 of Android 10 nodig om de app te kunnen gebruiken. De ondersteuning voor iPhones is wat breder: de app werkt op telefoons met iOS 12 of iOS 13, al is de app redelijk zwaar voor oudere toestellen. Tegenwoordig hebben nieuwe telefoons meerdere lenzen, maar alleen met de iPhone 11 kun je deze lenzen tegelijk gebruiken in combinatie met de app van Adobe.

1. Lensen downloaden en beheren

In Photoshop Camera heten filters lenses en daarvan heb je diverse tot je beschikking als je de app voor het eerst opstart. Wil je er meer, klik dan op het wereldbolletje linksboven in het scherm. Onder Manage lenses vind je de filters die al in je bibliotheek staan en onder All lenses kun je er nog meer toevoegen. Sleep bij Manage lenses de verschillende filters omlaag of omhoog, afhankelijk van welke jij het beste vindt. De bovenste filters zul je het eerst zien als je een foto maakt.

2. Beeldkwaliteit

Omdat Photoshop Camera in principe bedoeld is om foto’s te delen op social media, worden de foto’s die je maakt gecomprimeerd tot bestanden van minder dan 1 MB. Hierdoor lever je in op de kwaliteit van de foto’s. Helaas kun je in de app nu nog niet in de hoogste kwaliteit foto’s schieten, maar je kunt er wel voor zorgen dat de originele foto als kopie op je telefoon wordt opgeslagen. Druk in de app op de drie bolletjes en vervolgens op het tandwieltje. Zo kom je bij de instellingen. Tik op Preferences en zet de optie Save Original to Camera Roll aan.

3. Houd het rustig

Sommige filters werken het beste als de achtergrond niet al te druk is en als de hemel goed op de foto te zien is. Dit geldt vooral voor filters die bedoeld zijn voor landschapsfotografie, zoals Celestial, Fantasy Skies en Supersize. Doe je dit niet, dan zullen de effecten niet mooi op de foto te zien zijn.

© CIDimport

4. Weg met die grijze lucht

De meeste filters zijn onder te verdelen in landschaps- of portretfotografie. Met de eerste categorie filters is het mogelijk om interessante aanpassingen te doen aan de lucht. Heb je tijdens je tripje last van buien en een grijze lucht? Probeer dan de Blue Skies-lens, die van een grijze hemel zonder moeite een blauwe maakt.

5. Zelf lenzen maken

Het is helaas (nog) niet mogelijk om zelf lenzen te maken binnen de Photoshop Camera, maar je vindt binnen het All Lenses-menu wel de button Create a Lens. Als je daarop klikt, dan word je doorverwezen naar een speciale webpagina van Adobe, waar je je kunt aanmelden als zogenoemde “featured lens creator”. Ben je handig met grafische software of Photoshop, vul dan je gegevens in en beantwoord enkele aanvullende vragen. Wie weet komt Adobe met je in contact met de vraag of je een eigen lens wilt creëren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000