© PXimport

5 verbeteringen in iOS 13

Smartphone & tablet

Geplaatst: 24 september 2019 - 07:07

Aangepast: 16 november 2022 - 09:37

Redactie

Apple heeft onlangs iOS 13 voor de iPhone, iPad en iPod uitgebracht. iOS 13 bevat veel verbeteringen. We zetten er vijf op een rij.

Donkere modus

Een systeemwijde donkere modus kleurt het instellingenscherm en alle Apple-apps zwart. Veel andere apps zijn ook geoptimaliseerd. Op nieuwere iPhones is een donkere modus beter voor de accuduur.

Slimmer opladen

Je iPhone of iPad leert van je oplaadroutine en laadt de laatste procenten bij vlak voordat je het toestel waarschijnlijk loskoppelt. Dit is beter voor de levensduur van de accu.

Nederlandse woordsuggesties

Het standaard iOS-toetsenbord toont Nederlandse suggesties voor woorden die je aan het typen bent of mogelijk zo wilt tikken. In veel andere talen (en op Android) kon dit al.

Offline iDevices lokaliseren

Je kunt kwijtgeraakte of gestolen Apple-apparaten lokaliseren als ze offline zijn. Het product stuurt automatisch een bluetooth-signaal naar iDevices in de buurt, die dat weer doorgeven aan Apple en zo aan Zoek mijn iPhone.

© CIDimport

Geluid delen met andere AirPods

Wil je samen met een bekende naar een film of muzieknummer luisteren, dan hoef je geen AirPod meer af te staan. Via een bluetooth-instelling kun je met twee setjes AirPods luisteren.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000