© PXimport

5 alternatieven voor Netflix

Geplaatst: 6 oktober 2019 - 08:47

Aangepast: 14 december 2022 - 13:26

Rens Blom

Netflix is volgens velen een van de beste uitvindingen sinds het gesneden brood. Met het enorme aanbod van kwalitatief goede (en vooruit, ook minder goede) films, series en documentaires kun je lang vooruit. Maar heb je Netflix ‘uit’ of ben je toe aan wat anders? Dan zijn er genoeg alternatieven, bijvoorbeeld de vijf hieronder.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video lijkt veel op Netflix en heeft naast eigen producties een uitgebreid aanbod films en series van derden. Prime kost 5,99 euro per maand en geeft je allerlei voordelen bij andere Amazon-diensten.

© PXimport

Videoland

Videoland (sinds 2013 eigendom van RTL) biedt een hoop Nederlandse series, films en documentaires. De dienst toont ook RTL-producties die pas later op de reguliere tv komen. Je betaalt 8,99 euro per maand.

NLZiet

NLZiet is een initiatief van de NPO, RTL en SBS en bevat bijna alle programma’s van deze partijen. Er zijn geen films of series te zien; de dienst laat je tv-programma’s bekijken wanneer je maar wilt en kost 7,95 euro per maand.

© PXimport

Disney Plus

Disney Plus start volgend jaar in Nederland voor 6,99 euro per maand. De dienst krijgt alle Disney-klassiekers en films en series van Pixar, Marvel, Star Wars, National Geographic en 21st Century Fox.

Apple TV Plus

Apples TV Plus komt dit najaar beschikbaar voor een onbekend maandbedrag en krijgt veel eigen shows, series en documentaires. Er verschijnt ook content van andere partijen, maar verwacht geen Netflix-achtig aanbod.

0,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000