4K Stogram - Back-up je Instagram

© PXimport

4K Stogram - Back-up je Instagram

Geplaatst: 17 januari 2019 - 16:25

Aangepast: 23 april 2024 - 08:04

Maikel Dijkhuizen

Bestaat je Instagram-account inmiddels uit een omvangrijke collectie met dierbare kiekjes en video’s? Wellicht wil je zekerheidshalve graag een lokale kopie opslaan. Het gratis tooltje 4K Stogram kopieert de inhoud van ieder toegankelijk account naar een computer. Dat kan zelfs volkomen automatisch!

4K Stogram treffen we aan op de website van 4K Download. Deze ontwikkelaar fabriceert downloadhulpjes voor onder andere YouTube, SoundCloud en dus ook Instagram. Er zijn (portable) installatiebestanden voor Windows, macOS en Ubuntu. Fijn is dat deze softwareontwikkelaar zijn gebruikers tijdens de installatieprocedure niet opzadelt met gesponsorde software. Dat is bij soortgelijke toepassingen wel anders! De interface bestaat uit een compact venster met een Nederlandstalige werkbalk.

Kiekjes importeren

Je zoekt op drie manieren naar Instagram-kiekjes. Voor de hand ligt natuurlijk het invoeren van een profiellink, bijvoorbeeld www.instagram.com/maikdijkhuizen. Als alternatief kun je ook op hashtag of plaatsnaam zoeken. Gevonden afbeeldingen downloadt het programma verrassend genoeg automatisch naar de Afbeeldingen-map van Windows. En vreemd genoeg brengt 4K Stogram je van deze downloadactie niet op de hoogte. Bovendien kun je geen specifieke afbeeldingen selecteren. Binnen de instellingen wijs je zo nodig zelf een andere opslagmap aan. Een minpunt is dat 4K Stogram je soms lastigvalt met zogenaamde doelstellingen die je schijnbaar hebt vrijgespeeld. Denk bijvoorbeeld aan het importeren van de eerste Instagram-accounts. Ietwat overbodig wat ons betreft.

Zodra je de url van een Instagram-account invoert, begint het programma direct met downloaden.

© PXimport

Automatisch downloaden

4K Stogram volgt je account desgewenst op eigen houtje. Upload je een foto of video naar Instagram, dan haalt het programma het mediabestand automatisch binnen. Een voorwaarde voor deze functie is wel dat je een eigen gebruikersnaam en wachtwoord in opgeeft binnen de instellingen. Bepaal verder ook hoe vaak de software moet speuren naar updates. Standaard gebeurt dat ieder uur. Voor zo’n twaalf euro bestaat er ook een betaalde versie van dit programma. Je gebruikt 4K Stogram hiermee op drie computers je kunt dan automatisch foto’s downloaden van personen die je volgt.

Conclusie

4K Stogram is een uitstekend hulpmiddel voor wie de inhoud van een Instagram-account op een computer wil opslaan. Wel zouden de makers er goed aan doen om bepaalde zaken te verduidelijken. Het is nu namelijk even puzzelen hoe dit tooltje precies in elkaar steekt.

7,0

4K Stogram

Pluspunten

Geen gesponsorde software

Soepel foto’s downloaden

Minpunten

Gebrekkige informatie over werking

Geen foto’s selecteren

Doelstellingen vrijspelen onzinnig

Conclusie

**Taal** Nederlands **OS** Windows 7/8/10; macOS; Ubuntu **Website** [www.4kdownload.com](https://www.4kdownload.com/)...
Lees meer
Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten