3 handige tips voor WhatsApp

© PXimport

3 handige tips voor WhatsApp

Geplaatst: 9 december 2015 - 06:47

Aangepast: 14 december 2022 - 15:06

Chwhynny Overbeeke

Hier geven we drie handige tips voor de populaire berichtendienst WhatsApp die je misschien nog niet kende.

WhatsApp op je Mac of pc

De webversie van WhatsApp bestaat al een tijdje, maar pas sinds enkele maanden kunnen iPhone gebruikers hier ook gebruik van maken. WhatsApp Web is een dienst waarmee je via het web WhatsApp berichten kunt ontvangen en naar gekoppelde apparaten kunt sturen. Met de optie WhatsApp Web in de instellingen van de app op je telefoon of tablet kun je met de camera een QR-code inscannen om het apparaat te koppelen. Lees ook: De 9 beste alternatieven voor WhatsApp.

Zorg wel dat je wifi inschakelt op je mobiele apparaten, want het verzenden en ontvangen van berichten, emoticons en afbeeldingen kan flink wat data in beslag nemen.

Alle gemarkeerde berichten bekijken

Je kunt al een tijd WhatsApp berichten markeren met een ster door een bericht ingedrukt te houden en in het menu dat verschijnt op de ster te drukken. Herhaal deze actie om de ster weer weg te halen.

 

© PXimport

Alle gemarkeerde berichten staan sinds WhatsApp 2.12.11 in één overzicht.

Vanaf WhatsApp versie 2.12.11 is het mogelijk om alle berichten die je met een ster gemarkeerd hebt in één keer te bekijken. Ga naar Instellingen > Berichten met een ster voor een lijst met alle gemarkeerde berichten. Als je het gesprek wilt bekijken of de ster wilt weghalen, hoef je alleen maar op het bericht te drukken.

Voorvertoningen van URLs

Op de iPhone 6s (Plus) kun je door hard op een URL te drukken een voorvertoning bekijken. Maar nu is het ook mogelijk om een URL met voorvertoning naar anderen te sturen.

Wanneer je een URL intypt of plakt, zoekt WhatsApp automatisch naar extra informatie over deze site. Er komt dan een thumbnail van de site met een beschrijving bij de URL te staan. Als je dit liever niet wilt, kun je op het blauwe kruisje naast de voorvertoning drukken om deze weg te halen.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten