De 9 beste alternatieven voor WhatsApp
WhatsApp staat op bijna iedere iPhone. Ook na de overname van Facebook bleef de messaging-app razend populair. Wil je toch iets anders, dan zijn hier 9 alternatieven.
Je kunt wel zeggen dat bijna iedere Nederlander met een smartphone WhatsApp gebruikt of heeft geïnstalleerd. Toch zijn er genoeg alternatieve apps met vergelijkbare werking. Soms wil je bijvoorbeeld voor de ene persoon niet online worden gezien, maar wel met de andere kletsen. Of je vindt het makkelijk om te chatten via de desktop. Een paar van de populairste en beste alternatieven voor WhatsApp op een rijtje. Lees ook: Zo schakel je blauwe vinkjes uit in WhatsApp.
Telegram
Telegram hamert op snelheid, veiligheid en privacy. Vooral die laatste twee zijn voor veel WhatsApp-gebruikers een reden geweest om de app even te proberen nadat Facebook WhatsApp heeft overgenomen. Ondanks de goede beoordelingen van de app is het nog lang geen bedreiging voor WhatsApp.
Line
De van oorsprong Japanse app Line heeft honderden miljoenen gebruikers en is populair in Azië. Vooral het gebruik van stickers en de groepsgesprekken vallen in positieve zin op. Er zijn ook versies voor de iPad, Mac en pc.
Facebook Messenger
In potentie heeft Facebook Messenger het grootste bereik omdat alle Facebook-gebruikers er meteen gebruik van kunnen maken. Met de aparte chat-app kun je zelfs niet-Facebook-leden uitnodigen. Maakt ook gebruik van stickers en laat je makkelijk spraakberichten verzenden.
Net als Line heeft WeChat honderden miljoenen actieve gebruikers en is het vooral populair in Azië. Het zit propvol functionaliteit zoals je mag verwachten zoals videochats, groepsgesprekken, stickers en het verzenden van spraakberichten. Door je iPhone te schudden kun je contact leggen met onbekenden.
Viber
Volgens de makers heeft Viber meer dan een half miljard gebruikers, maar we weten zeker dat Nederland niet tot de grootgebruikers behoort. Toch kan de app er prima mee door, met veel games, openbare chats met bijvoorbeeld beroemdheden, stickers en videobellen.
Kik
De messagingapp Kik doet voor veel concurrenten onder qua hoeveelheid mogelijkheden, maar biedt wel een degelijke chatomgeving voor één-op-ééngesprekken of groepsgesprekken. Erg handig aan Kik is dat je geen telefoonnummer hoeft in te voeren, maar het volstaat om een gebruikersnaam aan te maken.
Skype
Het grote voordeel van Skype is dat veel mensen het gebruiken en je de gesprekken die op de Mac en pc voert op je iPhone kunt vervolgen. De dienst heeft wel geregeld moeite met het synchroniseren van berichten en de integratie met bijvoorbeeld Outlook.
Hangouts
Hangouts van Google bestaat al weer even en wordt geregeld voorzien van nieuwe functionaliteit, maar blijft het toch vooral goed doen als videochatdienst voor op de Mac of pc. Is natuurlijk wel aan te raden als je Hangouts op de computer al gebruikte en graag veel Google-apps raadpleegt.
Threema
Als je je grote zorgen maakt over je privacy tijdens chats, is Threema het overwegen waard. De app moet in tegenstelling tot concurrenten aangeschaft worden, maar gebruikt bijvoorbeeld end-to-end-encryptie om berichten te beveiligen. Na verwerking van een bericht wordt deze van de Threema-server verwijderd.