Er is inmiddels een scala aan apparaten te koop waarmee we kranten, tijdschriften en boeken digitaal kunnen lezen. Maar ook applicaties voor de computer, smartphone of tablet bieden uitkomst om e-books te kopen en te lezen. Welke applicatie is de beste?

In eerste instantie lijkt Readmill beperkte mogelijkheden te hebben: het gebruikt maar één lettertype, we kunnen de grootte hiervan maar in vier stappen veranderen, we kunnen een e-book in landschapsmodus niet in meerdere kolommen weergeven, we kunnen de marges niet veranderen, het heeft geen sepia-modus, gebruikt geen thema’s, enzovoort. Bij nader inzien blijkt deze eenvoud juist de kracht van de app, want in de praktijk blijken e-books prima leesbaar met Readmill. Als we eens kijken naar de functies die de app wél bevat, komen we niet bedrogen uit. Readmill heeft een eigen sociaal netwerk met erg veel mogelijkheden. Van elk boek wordt bijgehouden hoe ver je bent, hoe lang je het boek leest en meer. Met Explore ontdek je nieuwe mensen en interessante boeken.

Om optimaal gebruik te maken van deze eigenschappen van Readmill kan je een account maken of inloggen met je Facebook-account. Je krijgt dan een eigen profielpagina met toegang tot de feeds van anderen, een overzicht van je bibliotheek en de boeken die je leest met Readmill. Verder zie je een overzicht met de boeken die je op apparaten met Readmill hebt geplaatst en welke je in de cloud bewaart. Je kunt het e-book ook downloaden via de webbrowser. Uploaden kan eveneens via de eigen profielpagina. desgewenst met meerdere e-books tegelijk. De app is beschikbaar voor iOS en Android en is gratis.

6,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

eenvoudig in gebruik

e-books uploaden via website

Minpunten

beperkte mogelijkheden om opmaak te veranderen

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000