10 grappige dingen om te zeggen tegen Google Assistent

© PXimport

10 grappige dingen om te zeggen tegen Google Assistent

Software

Geplaatst: 8 april 2019 - 12:44

Aangepast: 24 november 2022 - 13:36

Laura Jenny

Sinds de Google Assistent vorig jaar in het Nederlands beschikbaar is, wordt deze vaak gebruikt op feestjes. Even pochen met hoe ze de lampen kan dimmen, maar ook het gevoel voor humor wordt vaak gewaardeerd. Wat zijn nou grappige reacties om bij Google Assistent uit te lokken?

Hey Google, hoe zie je eruit?

Google Assistent heeft in Nederland vooralsnog alleen de ietwat monotome vrouwenstem om uit te kiezen. Ze klinkt gelukkig niet zoals de beruchte paarse aap BonziBuddy van vroeger, maar nog wel overduidelijk als een robot. Ziet ze er echter wel uit als die paarse aap? Dat antwoord kan ze je het beste zelf geven.

Hey Google, kristallen bol

Google heeft natuurlijk enorm indrukwekkende kunstmatige kennis die via machine learning ook nog eens extra slim wordt gemaakt. Maar is Google al zover dat het zelfs in de toekomst kan kijken? Waag een gok door ‘kristallen bol’ tegen de assistent te zeggen.

Hey Google, Hodor

Het achtste en laatste seizoen van de bekende televisieserie (en boekenreeks) Game of Thrones gaat bijna van start en daarvoor wil je waarschijnlijk weer even helemaal in de stemming komen. Zeg vlak voor de bombastische soundtrack inzet even snel ‘Hodor’ tegen de Google Assistent en je kunt lachend beginnen aan de laatste loodjes van deze mega populaire fantasyserie.

Hey Google, heb je huisdieren?

Hoewel er mensen zijn die de Google Assistent zelf als een soort huisdier zien, zou je haar ook eens kunnen vragen of zij ze heeft...

Hey Google, wat doe je voor het slapengaan?

Wij moeten volgens alle wetenschappelijke tijdschriften eigenlijk niet voor het slapengaan op onze beeldschermen kijken, maar mocht je niet kunnen slapen en een tip nodig hebben, dan kun je het altijd aan Google vragen. Extra tip: vraag ook eens naar haar ochtendroutine.

Hey Google, kun je voor me rappen?

Hoewel Amazons Alexa vooral wordt geroemd om haar rapvaardigheden, blijkt de Google Assistent ook een knap staaltje te kunnen toveren met woorden. Kan het deze rapskills van Alexa toppen?

Hey Google, wat is je favoriete serie?

Als je iemand bent die bang is dat robots ooit de wereld gaan overnemen, dan kun je misschien maar beter niet deze vraag stellen aan Google Assistent. Als je van duistere humor houdt, stel de vraag dan vooral wel.

Hey Google, vertel een eng verhaal

Een echt spookverhaal, verteld door de Google Assistent? Als je haar inmiddels een beetje kent, dan weet je dat ze vooral van een vreemde kwinkslag houdt...

Hey Google, verras me

Google Assistent heeft het internet als haar onuitputtelijke bron van wetenswaardigheden. Als je haar vraagt je te verrassen, dan lepelt ze zomaar iets interessants op.

Hey Google, kun je gedachtenlezen?

Hopelijk heb je plezier gehad van alle bovenstaande tips, met als klap op de vuurpijl: kun je gedachtenlezen?

Er zijn nog veel meer grappige commando’s om Google Assistent te geven, kijk bijvoorbeeld in het inspreekscherm op je telefoon. Daar krijg je al een heleboel andere grappige tips om het eens met de voice assistent over te hebben. Ook hebben bedrijven vaak hulpjes binnen de Google Assistent die vol zitten met bijdehante antwoorden en zogeheten easter eggs.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000