LaCie introduceert CloudBox voor gezin

LaCie heeft de CloudBox geïntroduceerd. Dit plug & play netwerkopslagapparaat is gericht op gezinnen, en moet het back-uppen, delen en streamen van bestanden zo eenvoudig mogelijk maken.

Gezinsleden kunnen bestanden als foto's, muziek en video's bereiken via elk apparaat, meldt LaCie. Ook kunnen deze gemakkelijk worden gedeeld met vrienden. Gebruikers kunnen inhoud streamen met de Xbox 360,  Playstation 3, internet-tv, pc en Mac, tablet, en smartphones met iOS of Android. Dit kan ook op afstand via de functie MyNAS van LaCie. De CloudBox biedt multimediaondersteuning voor iTunes en Windows mediaserver.

De installatie van de CloudBox heeft LaCie zo eenvoudig mogelijk gelaten via plug & play. In eerste instantie is extra software niet nodig. Wel levert LaCie extra software mee voor het maken van back-ups. De back-ups kunnen met de pc of Mac worden gemaakt via Time Machine, Windows backup, NAS-naar-NAS, en via de cloud.

De CloudBox biedt ondersteuning voor maximaal tien gebruikers met wachtwoorden en privémappen. De netwerkschijf is voorzien van een Gigabit Ethernet (NAS) interface en kan bestanden streamen met een snelheid van maximaal 60 MB per seconde.

LaCie heeft drie verschillende opslagvarianten in de aanbieding (1 TB, 2 TB of 3 TB). Daarnaast wordt 10 gigabyte online-opslag geboden. Via deze online-opslag kunnen ook bestanden met vrienden worden gedeeld en gesynchroniseerd.

De CloudBox is beschikbaar op de website van LaCie. De variant met 1 TB opslag kost 159,90 euro, maar voor een paar tientjes meer heb je al een CloudBox met 2 TB opslag.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000