Beveiligde externe harde schijf kopen: 6 opties

© PXimport

Beveiligde externe harde schijf kopen: 6 opties

Opslag

Geplaatst: 5 mei 2022 - 13:22

Aangepast: 10 maart 2023 - 10:45

Redactie

Iedereen bezit data die niet voor andermans ogen bestemd zijn. Denk bijvoorbeeld aan gevoelige bedrijfsgegevens, een medisch dossier of privéfoto’s. Een beveiligde externe harde schijf kopen voor deze bestanden is een goed idee; of ze nu een extra stevige behuizing bieden of encryptie toepassen. Zes voorbeelden.

WD My Book

Western Digital bewijst dat een externe harde schijf met hardwarematige versleuteling niet per se duur hoeft te zijn. Zo kost de 4TB-uitvoering zo’n honderd euro. Uiteraard kun je ook een exemplaar met meer opslagcapaciteit overwegen. De uitgebreidste uitvoering bevat 18 TB opslagcapaciteit en heeft een adviesprijs van 559,99 euro. 

Voor de beveiliging doet de harde schijf een beroep op AES-256-encryptie. Hiervoor stel je een eigen wachtwoord in. Houd er rekening mee dat je de My Book op het lichtnet dient aan te sluiten.

LaCie Rugged Secure

Zoek je een robuuste externe harde schijf met hardwarematige AES-256-versleuteling? Dan zit je met de LaCie Rugged Secure wel goed. De rubberen buitenkant beschermt de gegevensdrager namelijk tegen vallen, stoten, water en stof. Kortom, een ideaal opslagmaatje voor onderweg. Zelfs wanneer er een auto van duizend kilo over de behuizing rijdt, blijft dit ijzersterke product volgens de fabrikant nog in leven. 

Sluit de Rugged Secure aan op een usb-c-poort en je kunt meteen aan de slag. Stroom via het lichtnet is niet nodig. Deze 2TB-schijf ondersteunt de dataprotocollen usb en thunderbolt. De adviesprijs á 159 euro is weliswaar stevig, maar gelukkig hanteren diverse (web)winkels een lagere verkoopprijs.

SecureDrive BT

© CIDimport

Met de SecureDrive BT kies je voor een uiterst hoog veiligheidsniveau. Deze externe harde schijf kun je namelijk alleen vanaf een geautoriseerde smartphone ontgrendelen. Dat gaat via bluetooth. Verder voldoet het product aan de strenge eisen van de FIPS-norm (Federal Information Processing Standards). 

Voor het versleutelen van gegevens gebruikt de mobiele schijf XTS-AES-256-encryptie. De goedkoopste uitvoering bevat 500 GB opslagruimte, maar je kunt ook 1, 2, 4 of 5 TB opslagcapaciteit overwegen. Daarnaast zijn er ssd-uitvoeringen van de SecureDrive BT te koop, die zijn wel (veel) duurder.

oop de 

De Ultra Touch van Seagate is een goedkope externe harde schijf met hardwareversleuteling. Voor de 1TB-uitvoering betaal je zo’n zes tientjes, terwijl je voor een exemplaar met 2 TB opslagruimte ongeveer tachtig euro kwijt bent. De behuizing heeft een afwerking van stof, waarbij je keuze hebt tussen een zwarte en witte kleurstelling. 

De Ultra Touch verbind je met een reguliere usb-poort en gevoelige gegevens berg je aan de hand van AES-256-encryptie op. De fabrikant levert daarnaast een usb-c-adapter mee. Deze compacte opslagdrager heeft geen stopcontact nodig.

Apricorn Aegis Padlock DT

Bovenop deze externe harde schijf pronkt een toetsenblok. Alleen door de juiste code in te typen, krijg je toegang tot alle opgeslagen gegevens. De Aegis Padlock DT gebruikt als versleutelingsmethode XTS-AES-256-encryptie. 

Onder de motorkap bevatten de interne componenten een laagje epoxy. Volgens de fabrikant verkleint dat de kans op fysieke beschadigingen. Houd wel rekening met een forse aanschafprijs. De 2TB-uitvoering tikt namelijk de tweehonderd euro aan. 

© CIDimport

Vanzelfsprekend is er tegen een hoger tarief meer opslagruimte mogelijk, dat gaat tot een maximum van 16 TB. Deze opslagdrager vereist netstroom.

Verbatim Fingerprint Secure

Met deze harde schijf krijgen gebruikers via hun vingerafdruk toegang tot de inhoud. De bovenzijde bevat hiervoor een aanraaksensor. Aan de hand van software kun je de vingerafdrukken van maximaal acht gebruikers aan de Verbatim Fingerprint Secure koppelen. De beheerder krijgt daarnaast ook via een wachtwoord toegang. 

Berg met behulp van AES-256-versleuteling data veilig op en neem de compacte schijf vervolgens overal mee naartoe. De Fingerprint Secure werkt op basis van usb-voeding, zodat je geen stopcontact meer nodig hebt. Deze opslagdrager is met een capaciteit van 1 of 2 TB verkrijgbaar.

Wil je tenslotte meer weten over het veilig bewaren van je privébestanden? Dan raden we deze cursus Backup en Herstel aan!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000