External Hard Disk SPD5130CC

De eerste Terabyte schijven zijn een feit, en Philips maakt van de gelegenheid gebruik deze enige echte Terabyte schijf te gebruiken voor hun eerste externe harde schijf.

Zowel usb als Esata

De externe schijf is voorzien van twee aansluitingen, namelijk usb 2 en het veel snellere Esata. Alle kabels hiervoor zijn ook meegeleverd. Een Firewire aansluiting ontbreekt. Bij ons testmodel, wat een 'pre-production sample' is, werkte Esata helaas niet. De snelheid via deze aansluiting hebben we dus helaas niet getest.

Snel en energiezuinig

Als we naar de snelheidsmeting via usb 2 kijken kunnen we wel concluderen dat de SPD51300CC in vergelijking met andere externe Terabyte schijven (die weliswaar zijn opgebouwd uit twee schijven van 500 GB) tot de snelste behoort. Behalve dat is die ook nog eens een keer zuiniger dan andere externe Terabytes oplossingen. Dit komt vermoedelijk doordat er gebruik wordt gemaakt van maar één schijf en niet twee schijven. Waar deze schijven boven de 20 watt qua verbruik zitten, en soms zelfs boven de 30 watt, zit de externe Terabyte van Philips op een gebruik van 15,5 watt.

Beperkte mogelijkheden

De SPD5130CC heeft weinig toeters en bellen en is daardoor simpel in het gebruik. Echter is de enige extra die u heeft een backup maken met één druk op de knop in samenwerking met het meegeleverde programma Nero Back It Up 2 essentials. Echter werkt deze functie alleen maar wanneer de schijf is aangesloten op de usb poort van de pc.PluspuntenMinpuntenConclusie

  • Simpel, geen toeters en bellen

  • Backup mogelijkheid meegeleverd

  • Energie zuinig

  • Snel

  • One touch back-up knop werkt alleen met usb

  • Geen Firewire aansluiting

De External Hard Disk van Philips is een zeer doeltreffende externe opslagoplossing die snel én energiezuinig is. Wel missen we een Firewire aansluiting en vinden we de gebruiksmogelijkheden wat beperkt.

8,0

ONS OORDEEL

Pluspunten

Minpunten

Conclusie

...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000