Cloudworking 2.0 - Creëer dé online werkplek van de toekomst

© PXimport

Cloudworking 2.0 - Creëer dé online werkplek van de toekomst

Opslag

Geplaatst: 15 september 2021 - 10:41

Aangepast: 14 december 2022 - 10:17

Partnerredactie

Bijna heel werkend Nederland gebruikt inmiddels diverse clouddiensten om processen te centraliseren. Denk bijvoorbeeld aan e-mail, dataopslag en intranet. Veel ondernemers en werknemers vergeten hierbij echter om hun werkplek eveneens naar de cloud te verplaatsen. Met zo’n online kantooromgeving kun je volledig plaatsonafhankelijk werken. Het maakt hierbij niet uit of je vanuit huis of een café aan de andere kant van de wereld inlogt. Met één klik heb je voortaan altijd en overal toegang tot hetzelfde bureaublad en je favoriete applicaties.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Synology.

Met een online werkplek geef je IT-beheer volledig uit handen. Gunstig, want je bent er hierdoor niet langer zelf verantwoordelijk voor dat alles soepel functioneert, zoals veilige toegang tot gebruikersdata en vlot draaiende programma’s. Hierdoor bespaar je enorm veel tijd. Het (her)inrichten van een online werkplek besteed je uit aan specialisten, zodat jij je beter op het werk kunt focussen. Bedrijven hebben eigenlijk geen traditionele systeembeheerder meer nodig! 

Veiligste werkplek ooit 

Een lokale pc of laptop is als werkplek nogal kwetsbaar. Iedereen loopt vroeg of laat tegen een systeemcrash of malware aanval aan. Daarnaast zijn laptops ook nog eens gevoelig voor verlies en diefstal. Bij dergelijke doemscenario’s ben jij je werkplek kwijt en ligt het werk noodgedwongen even stil. Het kost tenslotte tijd (en geld) om een verse machine met een besturingssysteem, applicaties, communicatiemiddelen, gebruikersdata en persoonlijke instellingen op te tuigen.

Met een online werkplek kies je voor absolute zekerheid. Werk je aan een belangrijke opdracht en geeft de computer spontaan de geest? Grijp naar een andere pc, laptop of tablet, open de cloudomgeving en ga verder waar je was gebleven. Kortom, wees voor je productiviteit en communicatie met collega’s in het vervolg niet meer afhankelijk van het wel en wee van een lokale werkomgeving. 

© PXimport

Beveiligde server 

Een willekeurige pc, laptop, tablet of smartphone en een internetverbinding. Meer heb je voortaan niet nodig om jouw werkdag te starten. Ben je dat sfeerloze (thuis)kantoor zat en wil je op de laptop van je partner even in een koffietentje werken? Ga gerust je gang! Alle benodigde apps en gegevens staan op een beveiligde server. Maak via internet verbinding met deze server en jouw persoonlijke bureaublad komt vrijwel direct tevoorschijn. Je opent vervolgens de gewenste programma’s, zodat je meteen aan de slag kunt.

Dankzij een robuust inlogsysteem en het gebruik van een beveiligde verbinding maken pottenkijkers en hackers geen kans. Met behulp van de bewezen technieken VPN (Virtual Private Network) en RDP (Remote Desktop Protocol), profiteert iedereen binnen de onderneming van een hoog versleutelingsniveau. Gevoelige bedrijfsinformatie blijft dus achter slot en grendel. Lijkt zo’n online werkplek voor jouw bedrijf of werkgever je wel wat? Je bent bij de experts van IT Synergy aan het juiste adres om tegen lage kosten voor elke werknemer een cloud werkplek in te richten. 

Cloudworking op maat 

Elke medewerker heeft een andere behoefte. Bij de één bestaat het werk bijvoorbeeld voornamelijk uit communicatie met collega’s, leveranciers en klanten, terwijl anderen binnen het bedrijf misschien voornamelijk aan creatieve projecten in Microsoft Office 365 apps werken. Geen probleem, want bedrijven bepalen zelf welke applicaties er voor welke werknemers toegankelijk zijn. Iedereen is dus verzekerd van een geoptimaliseerde gebruikersomgeving met uitsluitend relevante programma’s. Hoewel de online server zich in een streng beveiligd datacenter buiten het bedrijfspand bevindt, kunnen ondernemingen hun eigen applicaties via de cloud aanbieden. Besteed het IT-beheer dus uit zonder hierbij in te boeten op flexibiliteit. Met cloudworking heb je geen last van beperkingen, want je gebruikt probleemloos alle software waarmee iedereen binnen het bedrijf al jarenlang bekend is. 

© PXimport

Efficiënt online samenwerken 

Een virtuele werkplek is ideaal voor wie regelmatig samenwerkt aan projecten. De online server fungeert namelijk als een centrale ontmoetingsplek voor het hele bedrijf. Dat kan bijvoorbeeld via gedeelde documenten, e-mail, chat én VoIP. Laatstgenoemde communicatiemethode werkt beter dan klassieke telefonie. Bel via internet naar collega’s, leveranciers en klanten zonder ruis op de lijn. Het geluid van VoIP is spatzuiver, zodat je de kans op miscommunicatie tot een minimum beperkt. De kosten voor internettelefonie zijn ook nog eens laag, terwijl je zowel met een vast als mobiel toestel op een eigen telefoonnummer bereikbaar bent. Het VoIP zakelijk pakket van IT Synergy is een schaalbare totaaloplossing voor zakelijke telefonie, waarbij de onderhoudsgevoelige telefooncentrale binnen het bedrijf komt te vervallen. 

Flexibele werkplekken met IT Synergy 

IT Synergy geldt al jarenlang als een betrouwbare aanbieder van virtuele werkplekken. De Rotterdamse firma brengt de IT-behoefte van bedrijven nauwkeurig in kaart en richt de online server vervolgens zorgvuldig in. Elke werknemer krijgt een gebruikerslogin met toegang tot relevante apps en data. Bij afname van VoIP regelt IT Synergy de configuratie van een IP centrale en de installatie van de benodigde hardware. Kortom, je hebt voortaan geen omkijken meer naar het organiseren van flexibele werkplekken met slimme communicatiemiddelen, terwijl alle werknemers binnen het bedrijf overal ter wereld veilig kunnen werken. Is er een probleem? De uitgebreide helpdesk lost dat binnen mum van tijd op.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000