Gebruik de eTwist-app om je verwarming aan te zetten

© PXimport

Gebruik de eTwist-app om je verwarming aan te zetten

Netwerk

Geplaatst: 7 december 2019 - 14:57

Aangepast: 24 november 2022 - 13:46

Laura Jenny

De herfst begint langzamerhand over te gaan in de winter en dat betekent dat de kachel inmiddels wel echt aan moet. Mogelijk heb je een slimme thermostaat in huis. Dat is handig, want die kan je helpen alvast het huis te verwarmen voordat je thuiskomt en hij biedt als je net onderweg naar werk gaat de mogelijkheid op afstand de verwarming uit te zetten. Dit is hoe je de verwarming aanzet met de app van slimme thermostaat eTwist van Remeha.

De eTwist is een bedrade klokthermostaat zonder touchscreen, die werkt met de thermostaten van Remeha. Hij is te programmeren via de gratis app die je ervoor kunt downloaden op je smartphone. Het is geen heel gelikte slimme thermostaat zoals Nest, maar het ontwerp is mooi en de applicatie is erg makkelijk in gebruik. Het apparaat heeft 9 oktober voor het laatst een update gehad.

Wil je je verwarming handmatig hoger zetten, dan kun je dit doen door de app te openen. Het kan zijn dat je monteur deze al heeft geïnstalleerd op je telefoon, maar als dat niet zo is dan kun je deze in de app stores downloaden. Vervolgens kun je door middel van de draaischijf en de knoppen op de thermostaat in huis een QR-code krijgen (Instellingen > apparaat toevoegen), die je dan met je smartphone kunt scannen om contact te maken met je thermostaat.

© PXimport

Verwarming hoger zetten met eTwist

Je ziet wanneer je de app opent de temperatuur die de thermostaat nu is groot in beeld. Je kunt op het zwarte bolletje drukken en deze een bepaalde kant op slepen om de thermostaat handmatig op een andere temperatuur te zetten. Dit blijft dan zo, tenzij je een klokprogramma hebt ingesteld. Klokprogramma’s zorgen ervoor dat de verwarming het huis de gewenste temperatuur maakt op vastgestelde momenten. Weet je bijvoorbeeld dat je maandag en dinsdag van 8 tot 6 niet thuis bent, dan kun je de thermostaat dan laag laten staan op 15 tot 17 graden. Werk je woensdagen altijd thuis, dan wil je die tijd dat je huis wordt verwarmd.

Met een klokprogramma kun je precies aangeven welk uur welke temperatuur je huis moet zijn. Zo gaat volgens je klokprogramma de temperatuur op maandag bijvoorbeeld van 12 tot 3 op 20 graden en van 3 tot 6 op 15 graden. Pas jij de temperatuur echter om half 3 handmatig aan (via de app of fysiek via de draaischijf op de thermostaat), dan zal de thermostaat toch om 3 uur weer naar 15 graden gaan, omdat het klokprogramma dan weer de overhand neemt. Er zijn drie verschillende klokprogramma’s in te stellen, zodat je bijvoorbeeld voor herfst, winter en lente de temperaturen net even kunt aanpassen.

© PXimport

Remeha-installateur uitnodigen

Naast het instellen van de verwarming, kan er nog meer met de eTwist-app. Zo kun je je installateur ermee uitnodigen, maar je kunt ook kijken wat de huidige status van je ketel is en wat de ketelhistorie is. Dat betekent dat je precies kunt zien wanneer er een communicatiefout heeft opgetreden of er iets mis is geweest met het vlamsignaal. Sowieso stuurt de app je een melding als er iets ongewoons is met de ketel. Er is ook een stookgrens aan te geven, waarmee je kunt instellen dat het huis niet warmer gestookt mag worden dan een x aantal graden.

Je kunt bovendien inzicht krijgen in je energieverbruik. Er wordt zelfs uitgesplitst hoeveel gas er voor verwarming wordt gebruikt en welke voor warm water, waardoor je beter grip krijgt op wanneer er veel verbruik is. Ligt het aan te veel badderen, of wordt er toch te hard aan de thermostaat gedraaid? Zeker nu energie steeds prijziger wordt kan het goed van pas komen om exact te weten welke momenten in de week de kosten hoger zijn. Bovendien helpt het ook om te kijken of je dit aan de hand van een aanpassing in het klokprogramma kunt verlagen. En anders kun je alsnog altijd handmatig nog aan de echte knop draaien in huis, of de virtuele op je telefoon.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000