Zo kun je makkelijk je wifi-wachtwoord delen

© PXimport

Zo kun je makkelijk je wifi-wachtwoord delen

Netwerk

Geplaatst: 28 februari 2020 - 07:27

Aangepast: 25 november 2022 - 08:36

Stefanie Katzenbauer

Wanneer je een automatisch gegenereerd wifi-wachtwoord hebt, kan dat nog wel eens voor problemen zorgen als je dat met vrienden en familie wil delen. Vanaf nu hoef je niet langer een reeks van letters, cijfers en hoofdletters op te noemen.Zo kun je makkelijk je wifi-wachtwoord delen.

Maak een gastennetwerk

Als je vrienden en familie op je hoofdnetwerk laat inloggen, krijgen ze automatisch toegang tot al je apparaten die aangesloten zijn op dit netwerk. Om eventuele risico’s te voorkomen, is het beter om een gastennetwerk te maken.

Om dit te doen, voer je de cijferreeks die op de sticker van je router staat in je browser in. Hierdoor kom je op de administrator pagina van jouw router. Kies bij de instellingen vervolgens voor een ‘guest network’ en stel een WPA2 wachtwoord in als dit mogelijk is. Maak de naam van dit gastnetwerk herkenbaar en kies een relatief makkelijk wachtwoord. Hiervoor kun je bijvoorbeeld 4 willekeurige woorden achter elkaar zetten.

Maak een QR-code

In plaats van onhandig op je telefoon het wachtwoord in te voeren, kun je een QR-code maken voor je wifi-netwerk. Hiermee hoeven gasten alleen nog maar de code te scannen om toegang te krijgen tot het netwerk. Hiervoor kun je de site van Qifi gebruiken. Voer simpelweg alle gegevens in en print of deel daarna je QR-code.

© PXimport

Delen met Apple

Apple apparaten zoals iPhones met iOS 11 en iOS 12 hebben een ingebouwde functie waarmee je je wifiwachtwoord makkelijk kunt delen. Dit werkt alleen onder Apple apparaten. Zorg ervoor dat zowel de wifi als de bluetooth op beide apparaten aan staan.

Ga via instellingen naar het netwerk waarmee je verbinding wil maken. Nadat je dit geselecteerd hebt, verschijnt de pop-up om het wachtwoord in te voeren. Zorg er nu voor dat de iPhone die al verbinding heeft met het netwerk in de buurt is van het apparaat dat verbinding wil maken. Gebeurt er niets? Breng dan de apparaten dichter bij elkaar. Er hoort nu een pop-up te verschijnen met de vraag of je het geselecteerde netwerk verbinding wil laten maken met desbetreffende contactpersoon of apparaatnaam. Tik nu simpelweg op ‘wachtwoord delen’ om het wachtwoord naar het andere apparaat te sturen. Het wachtwoordveld op het andere apparaat zal nu automatisch ingevuld worden.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000