Somfy Protect Home Alarm - Intelligent systeem

© PXimport

Somfy Protect Home Alarm - Intelligent systeem

Netwerk

Geplaatst: 13 juni 2018 - 09:44

Aangepast: 24 november 2022 - 13:10

Maikel Dijkhuizen

Het starterspakket Somfy Protect Home Alarm is nét iets slimmer dan de meeste concurrerende home securitysystemen. Een bekend euvel van veel producten is dat de bewegingsmelder bij huisdieren een vals alarm geeft. Dit exemplaar laat huisdieren tot 25 kilo links liggen!

Het starterspakket omhelst drie raam/deur-contacten, een bewegingssensor, een sirene, twee afstandsbedieningen en een basisstation dat alle elementen met elkaar verbindt. Gebruikers voegen daar optioneel extra apparaten aan toe, bijvoorbeeld een ip-camera of buitensirene. Alles werkt draadloos, dus kabels trekken is niet nodig. Zoals je van een modern alarmsysteem mag verwachten, regel je de bediening vanuit een mobiele app.

Alarmsysteem instellen

Somfy belooft een insteltijd van slechts tien minuten. Dat is ietwat overdreven, want de registratie en het binnenhalen van updates kost redelijk wat tijd. Dankzij gedetailleerde Nederlandstalige instructies in de Somfy Protect-app verloopt de configuratie soepel en weet je precies hoe je alle hardware moet monteren.

© PXimport

De juiste batterijen zijn al in de componenten aanwezig, dus het is domweg een kwestie van neerzetten en opplakken. Het basisstation heeft een geïntegreerd stopcontact, waardoor er voldoende ruimte rondom het stroompunt noodzakelijk is. Verder vereist de locatie van het basisstation voldoende wifi-dekking. Iedere afstandsbediening, raam/deur-contact, sirene en bewegingssensor voeg je apart aan de app toe. Bij onraad gaat er een oorverdovende sirene af en ontvangen de gezinsleden pushberichten.

Slimme beveiliging

Zodra alle componenten zijn aangemeld, staat het alarmsysteem paraat. Vanuit de app en meegeleverde afstandsbedieningen schakel je het alarmsysteem in of uit. Geef je de mobiele app toegang tot locatiegegevens van het toestel, dan houdt het alarmsysteem voor (de)activatie rekening met je huidige positie. Verder zijn er ook een nachtmodus en paniekknop aanwezig. 

Via laatstgenoemde optie laat je de sirene afgaan en verstuur je een noodbericht naar bekenden. Het raam/deur-contact is uiterst intelligent. Zo merkt deze sensor bijvoorbeeld het verschil tussen het forceren van een raam en de trillingen van een ongelukkig geschoten voetbal. Ook de bewegingssensor is een slimme jongen, want bewegingen van honden en katten negeert dit apparaat. Dat werkt in de praktijk vlekkeloos, zodat er van een vals alarm nooit sprake is.

© PXimport

Conclusie

Met een adviesprijs van bijna vierhonderd euro is de Somfy Protect Home Alarm weliswaar aan de prijzige kant, maar daar krijg je wel een prima uitgedacht alarmsysteem voor terug. Bij dagelijks gebruik heb je er dankzij intelligente eigenschappen geen omkijken naar, terwijl alle hardware op de gewenste tijdstippen paraat staat. Dankzij de gebruiksvriendelijke app kan bovendien praktisch iedere woningbezitter ermee uit de voeten.

9,0

ONS OORDEEL

Somfy Protect Home Alarm

Pluspunten

Intelligente functies

Betrouwbaar

Batterijen meegeleverd

Zeer gebruiksvriendelijk

Minpunten

Prijzig

Conclusie

**Prijs** € 399,- **Draadloos signaal basisstation** 802.11 b/g/n (2,4 GHz) **Kijkhoek bewegingssensor** 130 graden **Volumeniveau sirene** 110 decibel **Website** [www.somfy.nl](https://www.somfy.nl/producten/2401497/somfy-protect-home-alarm)...
Lees meer
Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000