Nieuw op Videoland: beste series en films van mei

© PXimport

Nieuw op Videoland: beste series en films van mei

Geplaatst: 4 mei 2020 - 08:31

Aangepast: 16 november 2022 - 09:42

Maikel Dijkhuizen

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kost deze streamingdienst 8,99 euro per maand. Welke verse films en series mag je in mei verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Surviving Escobar (seizoen 1)

Deze Colombiaanse serie is gebaseerd op de biografie van Jhon Jairo Velásquez (bijnamen Popeye en JJ). Dit is de voormalige rechterhand van drugsbaron Pablo Escobar. Na de teloorgang van het geruchtmakende Medellín-kartel belandt Velásquez uiteindelijk in de gevangenis. Geen gemakkelijke opgave, want de bewakers merken fijntjes op dat de drugscrimineel het in de bajes niet lang vol zal houden. Vanwege vijandige medegevangenen gaat het er achter de tralies heftig aan toe en Velásquez moet alle zeilen bijzetten om te overleven. Lukt het hem om binnen de gevangenishiërarchie hogerop te klimmen? Surviving Escobar is vanaf 7 mei te zien.

Gewoon Boef

Rapper Boef zorgde de afgelopen jaren voor heel wat tumult. In deze driedelige Videoland-documentaire laat Sofiane Boussaadia een openhartige kant van zichzelf zien, waardoor de kijker hem beter leert kennen. Gewoon Boef blikt terug op de rauwe en pijnlijke jeugd van de in Frankrijk geboren artiest. Na diverse incidenten blijkt Boef weinig imagoschade te ondervinden. Zijn fans zijn hem met ruim 1,4 miljoen volgers op Instagram in elk geval nog niet vergeten. Videoland volgde de controversiële rapper de afgelopen acht maanden, waarbij Sofiane probeert om stabiliteit te vinden. Zo laat hij een huis bouwen, vraagt hij zijn vriendin ten huwelijk en tekent hij een lucratief platencontract bij Sony. Soms zitten zijn problemen uit het verleden en complexe karakter hem echter in de weg. Gewoon Boef is vanaf 8 mei te zien.

F*ck De Liefde

Videoland heeft een sterke focus op Nederlandstalige inhoud en daarom voegt het videoplatform geregeld recente films van Hollandse bodem toe. Zo verschijnt op 4 mei F*ck De Liefde, terwijl deze productie eind vorig jaar nog in de bioscopen draaide. Deze romantische komedie verbindt drie liefdsesverhalen met elkaar. Lisa ligt in scheiding en heeft veel moeite om alle narigheid te verwerken. Haar twee beste vriendinnen zijn de beroerdste niet en besluiten om Lisa mee te nemen naar Curaçao. Vanaf dat moment is de beer los en liggen bedrog en liefde dichtbij elkaar.

Scandal

Videoland zet op 4 mei maar liefst zeven seizoenen van de Amerikaanse dramaserie Scandal online. Olivia Pope is een voormalig media-adviseur van de president en probeert nu als pr-deskundige samen met haar team het imago van personen uit de bovenklasse op te poetsen. Het voornaamste doel is om allerlei gênante geheimen en schandalen onder het tapijt te schuiven. Merkwaardig genoeg komt Olivia Pope zelf keer op keer in de problemen, omdat diverse duistere zaken uit het verleden aan het licht komen. Scandal draait om een elitewereld vol leugens en bedrog die de kijker stof tot nadenken geeft.

Callboys

Callboys is een Belgische komedie- en dramaserie waarin het leven van drie zogeheten Callboys centraal staat. De drie vrienden Devon, Wesley en Jay runnen samen met hun secretaris een escortbedrijf in een nogal opvallende kantoorruimte. Ze hebben ieder hun eigen skills, al zit de agenda van de één voller dan van de ander. 'Secretaris’ Randy houdt er ook nog een eigen agenda op na en dat leidt tot strubbelingen binnen het bedrijf. Vanaf 9 mei zijn twee seizoenen van Callboys op Videoland te zien. In totaal zijn het veertien afleveringen.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000