Nieuw op Videoland: beste series en films van juli

© PXimport

Nieuw op Videoland: beste series en films van juli

Geplaatst: 28 juni 2020 - 20:00

Aangepast: 16 november 2022 - 09:21

Maikel Dijkhuizen

Liefhebbers van Nederlandstalige series en films hebben veel profijt van Videoland. Na een gratis proefperiode van twee weken kost deze streamingdienst 8,99 euro per maand. Welke verse films en series mag je in juli verwachten. Dit is er nieuw op Videoland.

Fred: Het Andere Gezicht

In de driedelige docuserie Fred: Het Andere Gezicht volgt documentairemaker Jonathan de Jong een jaar lang Fred van Leer. Alle hoogte- en dieptepunten van de populaire stylist en presentator komen aan bod. Van Leer liet via zijn socialmedia-kanalen weten dat het een eerlijk en intiem portret is geworden, waarin kijkers een andere kant van hem zien. Naast al het succes met onder andere een kledinglijn, uitverkochte theatershows, een boek en veel volgers op social media kent de stylist helaas ook donkere momenten in zijn drukke leven.

The Hustle

The Hustle draaide begin vorig jaar nog in de Nederlandse bioscopen, maar de film is vanaf 5 juli al op Videoland te zien. Het betreft een heruitgave van een komedie uit de jaren ’80, namelijk Dirty Rotten Scoundrels. Het belangrijkste verschil is dat de mannelijke hoofdrolspelers uit de oude film zijn ingewisseld voor vrouwen. Zodra twee vrouwelijke oplichters elkaar in de trein ontmoeten, besluiten ze om hun krachten te bundelen. De dames focussen zich met name op foute mannen met wie ze nog een appeltje hebben te schillen. Hun volgende doelwit is een steenrijke miljardair van begin 20. Hoewel de roof goed lijkt voorbereid, dreigt er toch van alles mis te gaan.

Kung Fu Panda 1

Liefhebbers van de betere animatiefilms genieten vanaf 4 juli van Kung Fu Panda 1 . Deel 3 staat al op Videoland, dus binnenkort kunnen abonnees ook het eerste deel bewonderen. Panda Po neemt het op tegen Tai Lung met als doel om de vallei tegen de vijandige sneeuwluipaard te beschermen. Om de nodige skills onder de knie te krijgen, krijgt de ietwat onhandige reuzenpanda les van de gerenommeerde kungfu-leraar Shifu. En met succes, want de panda overtreft op kungfu-gebied zijn eigen verwachtingen. Is het genoeg om Tai Lung te verslaan? In de Nederlandstalige versie nemen onder meer Jörgen Raymann, Yolanthe Cabau van Kasbergen en Edwin Evers de stemmen voor hun rekening.

Dokter Deen (seizoen 1 t/m 4)

Dokter Deen kwam na veertig afleveringen in 2018 ten einde. Videoland kocht deze serie van omroep MAX recentelijk aan en zet op 13 juli alle vier seizoenen online. Het verhaal baseert zich op het hoofdpersonage Maria Deen, die als huisarts actief is op Vlieland. Een huisartsenpraktijk op het kleine waddeneiland stelt wegens het gebrek aan een nabijgelegen ziekenhuis hoge eisen. In feite runt Maria een mini-ziekenhuisje met een eigen apotheek en kleinschalige operatiekamer. Met enige regelmaat werkt ze zelfs als veredelde psychiater, tand- en dierenarts. Nood breekt soms wet en de veelzijdige huisarts komt dan ook voor allerlei moeilijke beslissingen te staan. Geniet van deze mooie dramaserie met Monique van de Ven in een glansrijke hoofdrol.

Fifty Shades Of Grey

Het duurt weliswaar nog even, maar Videoland zet op 26 juli het eerste deel van Fifty Shades Of Grey online. De film is gebaseerd op het gelijknamige boek, dat wereldwijd meer dan honderd miljoen keer over de toonbank ging. De jonge literatuurstudente Anastasia Steele komt voor een interview bij zakenman Christian Grey terecht. De vonk tussen de twee slaat al gauw over, maar de miljonair heeft door zijn verleden moeite om normale relaties aan te gaan. Anastasia is alleen welkom in zijn leven wanneer hij volledige controle over haar kan uitoefenen. De twee starten samen een zeer bijzondere relatie.

Overige kijktips

Liefhebbers van snelle auto’s komen eind juli volop aan hun trekken, want de The Fast And The Furious-reeks verschijnt op Videoland. Verder kijk je aankomende maand naar het tweede seizoen van Condor, Hudson & Rex en Find Me In Paris. Videoland biedt overigens veel meer dan louter films en series, want de online dienst geeft binnenkort de documentaire Thunderdome Never Dies en een cabaretvoorstelling van Ronald Goedemondt vrij (De R van Ronald). Voor kinderen verschijnt binnenkort onder meer het elfde seizoen van Spongebob en de film Kikkerdril. Veel kijkplezier!

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000