Een e-card versturen? Op deze sites vind je passende digitale wenskaarten

© PXimport

Een e-card versturen? Op deze sites vind je passende digitale wenskaarten

Netwerk

Geplaatst: 17 april 2020 - 02:06

Aangepast: 14 december 2022 - 13:17

Laura Jenny

Kaartwereld en Kaartenhuis waren ooit bekende sites om elektronische kaarten te sturen, oftewel e-cards. Echter zijn die sites opgegaan in grote websites die juist fysieke kaarten verkopen. Computer!Totaal gaat voor je op zoek waar er nog wel een mooie e-card te versturen is.

Boomerang

Iedereen kent ze wel, de gratis kaarten die je vaak in de gang van de kroeg of school kunt vinden. Het zijn Boomerang-kaarten, creatieve uitspattingen die vaak zijn gesponsord door bedrijven. Dat is echter niet erg, want de slimmeriken van Boomerang weten de boodschap in zo’n grappig of charmant kaartje te verpakken, dat je er graag een paar mee grist. Dat hoef je niet alleen fysiek te doen, dat kan ook digitaal.

Op de website van Boomerang, één van de weinige Nederlandse websites om digitale kaarten te versturen, vind je een kust en keur aan recente kaarten die je via social media of e-mail kunt versturen. Je kunt zelfs kiezen tussen kaarten die je nu ‘in het rek’ vindt of kaarten per levensmoment of gevoel.

Het is gratis om een e-card te sturen via Boomerang en je hebt het snel in elkaar gezet, want er is niet zoveel keuze. Dat hoeft ook helemaal niet: naast de naam en het e-mailadres van verzender en ontvanger hoef je alleen een boodschap te tikken. Mocht de ‘voorkant’ van de kaart niet al boekdelen spreken.

© PXimport

AmericanGreetings

Laat je niet afschrikken door de naam, want gelukkig zijn elektronische kaarten wereldwijd verkrijgbaar en gelden grenzen hier niet. Hoewel, er is wel een grens die je kan afschrikken bij American Greetings, want de dienst kost je wel 18 euro voor een heel jaar. Hiervoor krijg je een flinke selectie aan e-cards te kiezen die regelmatig worden geüpdatet.

In tegenstelling tot Boomerang vind je bij AmericanGreetings weinig bijdehante kaarten en zijn ze eerder juist wat klassieker. Er zitten wel wat cartoonkaarten bij, maar waar AmericanGreetings het vooral van moet hebben, dat is wat er allemaal extra kan. Er zitten kaarten bij met een muziekje dat is af te stellen op iemands naam en de reden van de kaart, maar ook videokaarten en de mogelijkheid om een cadeaukaart toe te voegen.

Misschien niet het meest vriendelijke cadeau, want met een e-card met giftcard lijkt het wel heel lastminute bedacht, maar als iemand aan de andere kant van de wereld zit, dan is zo’n verrassing helemaal zo gek nog niet.

Punchbowl

Waar veel websites om e-cards te versturen nogal ouderwets zijn, heeft Punchbowl juist een wat modernere uitstraling. Deze website doet het lijken alsof je een fysieke kaart stuurt, omdat er echt een digitaal envelopje om het digitale kaartje wordt gedaan. Je kunt zelfs kiezen welke tekst er op de envelop komt en hoe de postzegel eruitziet.

Je kunt kiezen uit een fijne selectie kaartjes: niet te veel en niet te weinig. Bovendien kun je ook hier kiezen om een cadeaukaart aan je wens toe te voegen. Het moeten wel Amazon-cadeaukaarten zijn.

Je hebt qua binnenkant van de kaart genoeg ruimte om te schrijven en je kunt daarbij kiezen uit verschillende kleuren, lettertypes en lettergroottes. Een account is bij het versturen van een e-card alleen niet nodig, waardoor je even snel een kaartje kunt sturen, zonder al te veel gedoe.

© PXimport

Wrongcards

Wrongcards laat zich qua opzet goed vergelijken met Boomerang. Het aanbod is helder en met een dikke knipoog en je kunt niet vanalles kiezen. Je tikt je naam en e-mailadres in, dat van je ontvanger en je kunt een berichtje schrijven, maar een lettertype of letterkleur kiezen kan al niet.

Wat zo leuk is aan Wrongcards zijn de designs en het feit dat ze enorm op de actualiteit meespelen. Niet geschikt voor elke ontvanger, maar als iemand wel van een lolletje houdt of van duistere dingen des levens houdt, dan zal die waarschijnlijk blijer worden van een Wrongcard dan van de overdreven perfectie van sommige andere ecards.

Je hoeft niet voor je Wrongcard te betalen of een account aan te maken, dus als je heel gemeen bent dan kun je ook nog een andere naam invullen om iemand voor de gek te houden. Maar, houd het in deze tijden waarin er al zoveel op ons afkomt wel een beetje aardig hè?

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000