E-mailaccounts synchroniseren in Gmail en Outlook

© PXimport

E-mailaccounts synchroniseren in Gmail en Outlook

Netwerk

Geplaatst: 5 augustus 2018 - 10:46

Aangepast: 16 november 2022 - 09:25

Stefanie Katzenbauer

Als je verschillende e-mailadressen gebruikt dan kan het handig zijn om deze allemaal in één keer te checken. In verschillende mailprogramma’s zoals Gmail en Outlook kun je meerdere adressen toevoegen aan je account zodat je al je mail in één keer kunt bekijken. Wij laten je zien hoe je meerdere e-mailaccounts toevoegt aan Gmail en Outlook.

Stap 1 Gmail– voeg je account toe

Ga in je Gmail inbox naar ‘instellingen’ en selecteer vervolgens het tabblad ‘accounts en import’. Hier zul je de optie zien staan om ‘e-mail te bekijken uit andere accounts’. Dit is waar je je nieuwe e-mailadres toevoegt aan je Gmail account.

© PXimport

Stap 2 Gmail- selecteer de juiste gegevens

Om je e-mailadres succesvol te kunnen toevoegen dien je je in het toevoegscherm aan te melden bij je andere e-mailaccount. Als dit een andere provider is dan Google zelf, zal automatisch POP3 geselecteerd worden voor je e-mailadres.

Daarnaast moet je ook weten welke serverpoort er wordt gebruikt bij je andere provider. Als je deze gegevens niet hebt, kun je deze opvragen bij de provider. Een veelgebruikte serverpoort voor niet-Gmailadressen is 995.

© PXimport

Stap 3 Gmail – mailen vanuit alternatief e-mailadres

Je kunt nu je e-mail van je alternatieve e-mailadres lezen. Wil je ook vanuit Gmail kunnen reageren met dit e-mailadres? Voeg het dan toe aan het kopje ‘mail verzenden als’. Dit is eveneens te vinden onder ‘instellingen’.

Stap 1 Outlook – je account toevoegen

In Outlook ga je naar ‘bestand’ en selecteer je vervolgens de optie ‘accountinstellingen’ om je alternatieve e-mailadres te kunnen toevoegen.

Selecteer ‘nieuw’ en meld je aan bij je alternatieve e-mailadres. Het kan zijn dat, als je probeert je Gmailaccount toe te voegen aan je Outlookprogramma, dit door Google geblokkeerd wordt vanuit veiligheidsredenen.

Stel in dat geval in bij Google dat je toegang verleent aan minder veilige apps. Google zal je automatisch een e-mailsturen met een link naar deze instelling.

© PXimport

Stap 2 Outlook – POP- en IMAP selecteren

Als je moeite hebt met het selecteren van de juiste POP- en IMAP-gegevens dan vind je die op de Microsoft-site. Vaak zal Outlook vanzelf de juiste gegevens selecteren afhankelijk van het emailadres dat je probeert toe te voegen maar mocht dat niet het geval zijn dan kan je het dus even controleren.

Stap 3 Outlook – Mailen vanuit alternatief e-mailadres

Als je een e-mail wil versturen vanuit je alternatieve e-mailadres dan open je simpelweg een nieuwe e-mail en selecteert onder ‘van’ het adres van waaruit je wil mailen.

Je kan dit ook standaard veranderen naar je alternatieve adres. Dit doe je door onder ‘instellingen’ ‘email synchroniseren’ te kiezen en als standaard e-mailadres je nieuwe adres te selecteren en op te slaan.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000