Samsung verlaat heel Europa met laptops

Samsung stopt in alle Europese landen met zijn laptops, inclusief Chromebooks. Het recente schrappen van mobiele pc’s in Nederland is dus geen uitzondering, maar deel van een grotere exit.

Samsung stopt niet alleen in Nederland met het verkopen van zijn laptops. Die exit is eerder deze maand bekend gemaakt, waarbij de fabrikant nog aangaf dat dit alleen voor de Nederlandse markt geldt. "Het is niet per se een weerspiegeling van andere markten", verklaarde Samsung tegen Tweakers. Dat lijkt het nu toch wel te zijn, want de laptopexit blijkt Europa-breed te worden ingezet.

Nederland voorop

De verkoop van de Ativ-reeks Windows-laptops en van Chromebooks wordt geheel stopgezet in Europa, meldt PC Advisor nu. “We passen ons snel aan aan de behoeften en vereisten van de markt”, verklaart een woordvoerder aan de Britse tegenhanger van PCM. “In Europa zetten we de verkoop van laptops inclusief Chromebooks voor nu stop.

Dit is specifiek voor de regio, en niet per se een weerspiegeling van omstandigheden in andere markten”, luidt de officiële verklaring. Deze is nagenoeg gelijk aan de eerdere uitleg bij de exit uit de relatief kleine Nederlandse markt. Op de IFA 2014-beurs begin deze maand in Berlijn showde Samsung ook geen nieuwe laptops. Geruchten over een complete laptopstop doken toen al op

In navolging van Sony

De techgigant volgt hiermee het voorbeeld van het Japanse Sony, dat zich begin dit jaar al terugtrok uit de laptopmarkt. De pc-markt in zijn geheel, maar ook het mobiele deel daarvan, ondervond flinke concurrentie van smartphones en tablets. Met die laatstgenoemde apparaten doet Samsung het goed op de wereldmarkt, inclusief in Nederland.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten