Je Mac ontgrendelen met je Apple Watch

Als je een Apple Watch hebt, kun je deze gebruiken om automatisch je Mac te ontgrendelen. Als je je Watch draagt en in de buurt van je Mac komt, word je automatisch ingelogd. Hier laten we zien hoe je dit kunt instellen en hoe het werkt.

macOS Sierra heeft vanaf versie 10.12 de optie om je Mac automatisch te ontgrendelen wanneer je je Apple Watch draagt en je dicht bij je Mac in de buurt bent. Je hoeft dan geen wachtwoord in te voeren om je Mac te ontgrendelen.

Wat is automatisch ontgrendelen?

Met Automatisch ontgrendelen krijg je meteen toegang tot je Mac wanneer je je Apple Watch draagt. Dit betekent dat je wanneer je je Mac uit de sluimerstand brengt, je geen wachtwoord hoeft in te voeren om deze te ontgrendelen.

Als je voor de eerste keer op je Mac inlogt na het opstarten, of als je bent uitgelogd, zul je je wachtwoord wel zelf moeten invoeren. Maar de volgende keren zal je Apple Watch automatisch je Mac ontgrendelen.

Vereisten

Om de functie überhaupt te laten werken, moeten je Apple Watch en je Mac aan een aantal eisen voldoen en specifieke instellingen hebben.

De functie werkt alleen op macOS Sierra 10.12 en hoger op een Mac van medio 2013 of nieuwer, in combinatie met een Apple Watch die op watchOS 3 draait. Weet je niet zeker of je Mac de functie ondersteunt? Ga dan naar Systeeminformatie en selecteer in het linker paneel Wifi. In het rechter paneel kun je vervolgens zien of je Mac de functie ondersteunt, bij Automatische ontgrendeling.

Op beide apparaten moet zowel wifi als bluetooth ingeschakeld zijn, en je Mac mag geen gebruikmaken van internetdeling. Je Apple Watch en je Mac moeten met hetzelfde wifi-netwerk verbonden zijn.

Ook moeten beide apparaten ingelogd zijn op hetzelfde iCloud-account. Dit kun je controleren door op je Mac naar Systeemvoorkeuren > iCloud te gaan en op je iPhone in de Apple Watch app naar Algemeen > Apple ID te gaan. Je Apple ID moet gebruikmaken van tweefactorauthenticatie in plaats van tweestapsverificatie.

Je Apple Watch moet om je pols zitten en aan je iPhone gekoppeld zijn. Je Apple Watch moet tevens een toegangscode hebben. Dit kun je instellen in de Apple Watch app op je iPhone, onder Toegangscode.

© PXimport

De functie instellen

Om de functie in te stellen, moet je op je Mac naar Systeemvoorkeuren > Beveiliging en privacy gaan en op het tabblad Algemeen klikken. Zet vervolgens een vinkje bij Sta toe dat je Mac wordt ontgrendeld door je Apple Watch.

Het kan zijn dat je je Apple Watch iets dichter in de buurt van je Mac moet houden om de functie te laten werken.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000