Hoe verwijder je een gebruiker in OS X?

Soms heb je gebruikersaccounts op je Mac die je eigenlijk helemaal niet wilt hebben. Bijvoorbeeld omdat het een account is van je partner die je net bedrogen heeft met de buurman/vrouw of omdat je een Mac hebt gekocht van iemand die z’n spulletjes niet netjes heeft opgeruimd. Hoe verwijder je zo’n account?

Gelukkig is het verwijderen van een account in OS X minstens zo eenvoudig als het aanmaken ervan. Klik op Systeemvoorkeuren in het Dock en klik vervolgens op Gebruikers en groepen. Je ziet nu een overzicht van alle gebruikers die je op dit systeem hebt geactiveerd. Lees ook: 9 handige OS X El Capitan-functies die je nog niet kent.

Gebruiker verwijderen

Om een gebruiker te verwijderen, klik je op de naam van het betreffende gebruikersaccount en vervolgens op het minteken onderin. Lijkt deze knop niets te doen, klik dan op het slotje onderin om deze handeling te ontgrendelen (je hebt daarvoor een administrator-wachtwoord nodig). Zodra je dit hebt ingevoerd, kun je nogmaals op het minteken klikken. Je krijgt nu drie opties voor het verwijderen van het account. Kies voor de optie Verwijder de thuismap en plaats een vinkje bij Wis thuismap veilig (zodat de gegevens onherstelbaar worden gewist). Hierna is er geen spoor van de gebruiker meer op het systeem te vinden.

© PXimport

Gebruiker hernoemen

Maar wat nu als het gaat om bijvoorbeeld een werknemer die vertrokken is en je hebt geen zin om voor de nieuwe werknemers alles opnieuw te installeren/in te stellen? Dan is het handiger om het account gewoon te hernoemen. Rechtsklik op de naam van het gebruikersaccount en kies voor Geavanceerde opties. Je kunt nu een nieuwe naam instellen, nieuwe thuismap kiezen enzovoort. Zo blijft het account hetzelfde, met alle machtigingen, maar de naam van de gebruiker is anders.

© PXimport

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000