Duurzaam én geavanceerd Acer Aspire Vero: het beste van beide werelden

© CIDimport

Duurzaam én geavanceerd Acer Aspire Vero: het beste van beide werelden

Laptops & ultrabooks

Geplaatst: 20 december 2021 - 09:55

Aangepast: 13 december 2022 - 22:24

Redactie

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop én ben je je bewust van je omgeving? Acer heeft een nieuwe serie laptops uitgebracht die niet alleen technologisch geavanceerd zijn, maar tegelijkertijd zijn ontwikkeld met het oog op duurzaamheid. Het beste van beide werelden. Hoog tijd om dat eens te bekijken wat een eco-vriendelijke laptop te bieden heeft.

#brandedcontent - Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Acer.

We beginnen met het belangrijkste kenmerk van de Aspire Vero-serie: het gebruikte materiaal voor de innovatieve laptop. De Aspire Vero-serie maakt intensief gebruik van PCR-plastic. Dat leggen we even uit. PCR is de afkorting van ‘Post-Consumer Recycled’. Deze kunststof is afkomstig van het afval dat wij wereldwijd produceren. Denk hierbij aan afval van huishoudens, maar ook aan afval dat door fabrieken en andere bedrijven wordt geproduceerd. PCR-plastic is vriendelijker voor het milieu en daarmee een stuk duurzamer dan de materialen die voorheen werden gebruikt. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer fabrikanten de voordelen van PCR-plastic inzien en het materiaal op een slimme manier in hun producten verwerken.


In de praktijk

In de praktijk betekent dit dat het Acer is gelukt om de behuizing van de Acer Aspire-serie voor 30% op te trekken uit PCR-materiaal. Denk hierbij aan de boven- en onderkant, maar ook aan de randen rondom het beeldscherm. De makers zijn zelfs nóg een stapje verder gegaan en hebben voor de fysieke toetsen van het toetsenbord zo’n 50% PCR-materiaal kunnen toepassen. Bovendien is het gebruik van (belastende) verf of lak op de behuizing achterwege gelaten. Puur natuur!

© PXimport

Doordacht

Het valt op dat de makers aan alle details hebben gedacht: zo is de verpakking van de Aspire Vero-serie opgetrokken uit 100% hergebruikt materiaal (zelfs de gebruikte inkt is op basis van soja, zodat de omgeving zo min mogelijk wordt belast). Overigens kun je die verpakking wel heel letterlijk ‘recyclen’: een deel ervan kun je gebruiken als mini-laptopstand, waarmee je de laptop nog beter op je bureau kunt plaatsen. Het zijn juist deze innovatieve details die duidelijk maken dat de makers het thema ‘recycling’ heel serieus nemen.

© PXimport

Onder de motorkap

Laat je niet misleiden door het eco-vriendelijke karakter van deze laptop: een blik onder de motorkap laat al snel zien dat we te maken hebben met een serieuze krachtpatser. Zo wordt de Aspire Vero-serie aangedreven door een Intel® Core-processor van de 11e generatie en zorgt de moderne Intel® Iris Xe-chipset voor het grafisch geweld. Verder is de laptop uitgerust met een USB-C en ondersteunt het moderne standaarden, waaronder het snelle draadloze WiFi 6. Uiteraard ook niet onbelangrijk: het beeldscherm. De beelden worden getoond op een 15,6-inch Full HD-scherm. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van IPS-technologie, dat er onder meer voor zorgt dat je de beelden ook buitenshuis goed kunt zien. Handig, bijvoorbeeld tijdens een videovergadering in de volle zon in de natuur. Verder maakt de serie gebruik van het nieuwe Windows 11, zodat je zeker weet dat de hardware ten volle wordt benut. De Aspire Vero-serie is bovendien beschikbaar in verschillende uitvoeringen: zo kies je altijd de hardwareconfiguratie die het beste aansluit op je eisen.

© PXimport

Het beste van beide werelden

Je ziet het: duurzaamheid en geavanceerde technologie gaan heel goed met elkaar samen. Je haalt met de Aspire Vero-serie een technologisch geavanceerde laptop in huis, en levert tegelijkertijd een flinke bijdrage aan een duurzame omgeving. Wij weten het nu in elk geval zeker: de toekomst is groen. Meer weten over de Acer Aspire Vero? Lees meer.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000