Apple presenteert nieuwe MacBook Air met M2-processor

© PXimport

Apple presenteert nieuwe MacBook Air met M2-processor

Laptops & ultrabooks

Geplaatst: 6 juni 2022 - 16:22

Aangepast: 16 november 2022 - 09:32

Rens Blom

Apple kondigt nieuwe Macs aan die draaien op een eveneens nieuwe M2-processor. De MacBook Air M2 is technisch verbeterd, waar de nieuwe MacBook Pro 13 inch alleen de nieuwe chip krijgt. Die is volgens Apple krachtiger en geavanceerder dan de M1-generatie. We zetten de details op een rij.

De nieuwe M2-processor maakt de MacBook Air M2 twintig procent krachtiger dan de vorige generatie MacBook Air, aldus Apple. De laptop biedt dezelfde accuduur als zijn voorganger. Zo moet de batterij achttien uur meegaan bij het kijken van video's. 

M2-processor maakt nieuwe MacBook Air sneller

Dankzij de nieuwe processor moet de MacBook Air M2 een stuk sneller zijn dan de MacBook Air M1. Apple belooft 38 procent snellere prestaties met video editing performance. Gaat het om image filters and effects performance dan moet de M2-versie twintig procent sneller zijn dan zijn voorganger. 

MacBook Air biedt betere webcam

De vernieuwde MacBook Air heeft een 1080p-webcam die in HD-resolutie kan FaceTimen. De speakers en microfoons van de laptop zijn ook verbeterd en zitten tussen het toetsenbord en het scherm. In de laptop zit een vingerafdrukscanner en een 13,6inch-lcd-scherm met een notch. In die notch vind je de webcam. 

De MacBook Air laadt op via een MagSafe-aansluiting, heeft opnieuw geen ventilator en beschikt over een Magic Keyboard. Apple voorziet de laptop van een ssd van maximaal 2 TB en maximaal 24 GB unified memory, oftewel geheugen. De nieuwe MacBook Air krijgt toegang tot het nieuwe macOS Ventura.

In de laptop zitten nog steeds twee Thunderbolt-usb-c-poorten. Op de ingebouwde 3,5mm-poort kun je oordopjes of een luidspreker aansluiten. 

© PXimport

Vier kleuren voor de MacBook Air M2

De MacBook Air M2 verschijnt in vier kleuren: zwart, goud, grijs en zilver. De meegeleverde MagSafe-kabel komt in dezelfde kleur. Apple brengt ook een nieuwe oplader uit met twee usb-c-poorten. De oplaadadapter ondersteunt snelladen en kan de accu van de MacBook Air M2 in twintig minuten opladen van nul naar tachtig procent. Opladen via de usb-c-poorten kan ook, maar gaat minder snel. Apple zegt dat de 67watt-oplader (los te koop) de accu in dertig minuten van nul naar vijftig procent tilt. 

De nieuwe MacBook Air M2 is binnenkort te koop in Nederland. De vorige generatie MacBook Air M1 blijft voorlopig gewoon te koop.

De M2-processor

De M2-processor volgt de M1 op, Apple's eerste eigen computerprocessor sinds het brak met Intel-processors. Na de M1 - in de MacBook Air - verschenen er ook een M1 Pro en M1 Max. Die chips zijn krachtiger en zitten in MacBook Pro's en andere premium Mac-computers. 

Apple brengt ook een vernieuwde MacBook Pro uit. Die draait nu ook op de nieuwe M2-processor en heeft nog steeds een ventilator. Volgens Apple is de MacBook Pro 13 inch M2 39 procent sneller dan de M1-versie qua image processing performance. Voor gaming performance geldt hetzelfde, aldus het bedrijf. Ook de nieuwe MacBook Pro 13 inch M2 krijgt macOS Ventura.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000