Xbox Game Pass uitgelegd: verschillen tussen de versies

© PXimport

Xbox Game Pass uitgelegd: verschillen tussen de versies

Geplaatst: 17 oktober 2020 - 11:35

Aangepast: 25 november 2022 - 10:36

Wesley Akkerman

Met de release van Xbox Game Pass Ultimate is er nu een derde Game Pass-abonnement beschikbaar. Maar in hoeverre verschilt dit abonnement nou van de andere twee? In dit artikel leggen we dat uit, zodat je straks weet voor welke versie je kunt gaan.

Onlangs is Xbox Game Pass Ultimate gelanceerd. Dat is een game-abonnement waar onder meer Project xCloud onderdeel van is. xCloud was voorheen de naam van de gamestreamingdienst van het bedrijf. Met die dienst stream je dus games vanaf een externe server naar een Xbox, computer of Android-smartphone toe, alsof het video’s of liedjes zijn. Naast Ultimate zijn er nog twee abonnement beschikbaar die eenzelfde naam dragen: Xbox Game Pass en Xbox Game Pass for PC. Wat zijn precies de verschillen?

Verschillen Xbox Game Pass

Xbox Game Pass is het eerste abonnement dat Microsoft uitbracht. Met dat abonnement krijg je inmiddels toegang tot ongeveer 250 games. Sommige games staan er altijd in, zoals die van Microsoft, maar andere games worden eruit gehaald zodat er plaats is voor nieuw aanbod. Je krijgt geen toegang tot xCloud, Xbox Live Gold zit ook niet inbegrepen en het abonnement EA Play dien je eveneens los aan te schaffen. Dit abonnement kost 9,99 euro per maand.

Xbox Game Pass for PC is vrijwel hetzelfde abonnement als Xbox Game Pass, maar dan voor pc-spelers. Dit abonnement biedt toegang tot meer dan 200 games en EA Play (die dienst wordt later dit jaar toegevoegd aan het abonnement), maar Xbox Live Gold (dat abonnement heb je namelijk niet nodig op de pc) of xCloud. Ook dit abonnement kost 9,99 euro per maand.

Xbox Game Pass Ultimate is, zoals de naam al doet vermoeden, een soort ultieme versie van het abonnement. Je krijgt toegang tot meer dan 250 games (waaronder dus first-party Microsoft-titels), Xbox Live Gold, xCloud en EA Play, voor een bedrag van 12,99 euro per maand. De eerste maand kost een euro. Xbox Live Gold biedt dan ook weer toegang tot online multiplayer en aanbiedingen op consoles.

 

© PXimport

Welke voor pc-eigenaars?

Voor pc-eigenaars is het eigenlijk niet nodig Xbox Game Pass Ultimate te kiezen, tenzij je heel graag de gamestreamingdienst op je Android-smartphone wil uitproberen. Het normale abonnement, Game Pass for PC, biedt al toegang tot een ruimte hoeveelheid games waar je mee uit de voeten kunt, waaronder nieuwe games als Flight Simulator. Op een later moment wordt xCloud ook toegevoegd aan dit abonnement.

Ben je iemand met een game-pc en een Xbox, dan heb je eigenlijk geen reden om niet te gaan voor Xbox Game Pass Ultimate. Want dan kun je namelijk games op beide platformen spelen. Heb je alleen een Xbox, dan is Ultimate nog steeds een goede deal voor die paar extra euro per maand. Gold en EA Play zitten namelijk inbegrepen én je krijgt toegang tot Xbox-games op je Android-smartphone.

En dan moeten we niet vergeten te vermelden dat je met Xbox Live Gold maandelijks toegang krijgt tot vier gratis games, die je via Xbox Console Streaming ook nog kan streamen naar je smartphone (dit is dan weer een andere dienst dan xCloud en kost niets extra).

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000