© CIDimport

Windows Phone 7 verkoopt traag

Geplaatst: 30 november 2010 - 13:41

Aangepast: 17 november 2022 - 08:53

Redactie

Volgens de Britse online telefoonverkoper Mobileplease valt de verkoop van Windows Phone 7 –telefoons nogal tegen.

Volgens de Britse online telefoonverkoper Mobileplease valt de verkoop van Windows Phone 7 –telefoons nogal tegen. Er worden er 15 maal zoveel toestellen met Android als besturingssysteem verkocht als toestellen met Windows Phone 7 (WP7). Mobileplease baseert zich op eigen verkoopgegevens.

Om deze conclusie te staven heeft het bedrijf de cijfers geverifieerd bij andere telefoonverkopers. Zelfs de Symbiantelefoon N8 verslaat WP7 met drie tegen één. Het is niet gezegd dat de verkoopcijfers van Mobileplease representatief zijn voor de hele markt. Het is ook nog erg vroeg na de lancering van Microsofts nieuwe smartphone-besturingssysteem om vergaande conclusies te trekken. Toch zijn deze resultaten niet erg hoopgevend.

Met de ontwikkeling van de apps voor WP7 gaat het ook nog niet heel hard. Zo meldt Microsoft dat er nu 3000 apps verkrijgbaar zijn in de Marketplace. Ook zijn er 15000 ontwikkelaars ingeschreven. Wel is Microsoft terughoudend in het vrijgeven van de downloadaantallen van de apps. Dit maakt de ontwikkelaars nog niet staan te springen om veel energie in de ontwikkeling van apps te investeren.

Het gerucht gaat dat er binnenkort een grote update van Windows Phone 7 op komst is. Zo zou de eerder al aangekondigde knip- en plak-functie en echt multitasking beschikbaar komen. De update zou in januari kunnen uitkomen, ongeveer gelijk met het verschijnen van Android versie 2.3.

De bezitters van Windows Phone 7- telefoons zijn overigens doorgaans tevreden over hun toestel. Zij roemen de uiterst gebruikersvriendelijke intuïtieve bedieningsfuncties

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000