© PXimport

Windows 11 verkenner krijgt tabbladen

Desktops & monitoren

Geplaatst: 6 april 2022 - 06:34

Aangepast: 16 november 2022 - 09:37

Joris Peterse

Windows verkenner krijgt (eindelijk) tabbladen. In een blogpost maakte Microsoft de nieuwe functionaliteit voor Windows 11 officieel bekend.

Tabbladen in de Windows-verkenner is een functie die al ter sprake is gekomen sinds de introductie van tabbladen in de browser. Veel andere ontwikkelaars waren Microsoft al voor door tabbladen in een verkenner te brengen, bijvoorbeeld Stardock’s Groupy of Explorer++. Aanvankelijk zou Microsoft in de verkenner van Windows 10 al tabbladen toevoegen, maar om onduidelijke redenen is dat er nooit van gekomen.

In een recente Windows 11 Insider Build preview doken de tabbladen opeens op. Nu zijn ze door Microsoft ook officieel aangekondigd in een blogpost.

© PXimport

Meerdere verkenner-vensters

De tabbladen in de verkenner doen erg denken aan de tabbladen in de browser. Het maakt werken met meerdere verkenner-vensters een stuk overzichtelijker, omdat je alles in één verkennervenstertje zichtbaar hebt. Ook claimt Microsoft dat dankzij slimme algoritmes ook de bestanden die je nodig hebt eerder verschijnen. Door een nieuwe zoekfunctie en het voorkeur geven aan gedeelde bestanden in de cloud waarin wordt samengewerkt.

De verkenner-tabbladen is niet de enige toevoeging die Microsoft aankondigde. Er komt een functie die automatisch ondertiteling biedt voor video en integratie met Windows 365. Een cloud-abonnementsversie van Windows.

Windows Insiders kunnen intussen al aan de slag met tabbladen in de verkenner. Wanneer de functionaliteit via Windows Update voor alle Windows 11-gebruikers wordt uitgerold is nog niet bekend.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000