Wedden op snelste drone bij races kan voortaan in VS

Wedden op snelste drone bij races kan voortaan in VS

Desktops & monitoren

Geplaatst: 11 januari 2021 - 08:51

Aangepast: 29 augustus 2022 - 15:44

Sportweddenschappen zijn in de Verenigde Staten de normaalste zaak van de wereld en voortaan ook in het geval van drone-races. In vijf Amerikaanse staten kunnen toeschouwers geld inzetten op hun favoriete dronepiloten, om een gokje te wagen op welke drone als eerste over de finish vliegt.

De Amerikaanse Drone Racing League is daarvoor in zee gegaan met DraftKings, een bedrijf dat normaliter weddenschappen voor virtuele online sporten (zogeheten fantasy sports) verzorgt. Ook het wedden op drone-racers verloopt volledig digitaal, namelijk via een smartphone-app.

Juridische toestemming hiervoor is verleend in de staten Colorado, New Hampshire, New Jersey, Tennessee en West Virginia. Volgens de initiatiefnemers komen daar spoedig meer plaatsen bij. Zij zien een gat in de markt; uit onderzoeken en testfases bleek dat fans van drone-races sneller geld inzetten dan andere sportliefhebbers.

In Nederland

De kans dat dergelijke weddenschappen op korte termijn ook bij Nederlandse drone-races is toegestaan, is overigens klein. Online kansspelen zijn in ons land verboden. Wel wordt er gewerkt aan een versoepeling van deze wet- en regelgeving, waardoor er naar verwachting later dit jaar meer mogelijkheden zijn.

Bij drone-races leggen drones razendsnel een parcours vol obstakels af. Piloten hebben daarbij een sterke maag nodig. Met een speciale bril op zien zij tijdens het racen precies wat de camera's in de drones vastleggen. Omdat de drones zo wendbaar zijn, ziet dat er ook voor omstanders vaak spectaculair uit.  

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000