Webwinkelquiz voor veilig webshoppen

Desktops & monitoren

Geplaatst: 21 december 2010 - 09:49

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:17

Om veilig webwinkelen te bevorderen heeft de Consumentenbond een spel, een interactieve quiz, ontwikkeld.

Om veilig webwinkelen te bevorderen heeft de Consumentenbond een spel, een interactieve quiz, ontwikkeld. Dit naar aanleiding een onderzoek van de Consumentenbond.

Uit het onderzoek blijkt dat webshoppers slecht letten op kleine lettertjes voor retourneren en garantievoorwaarden, de veiligheid van betaalmogelijkheden en het privacybeleid. Van de 4000 ondervraagden koopt 90% minimaal een keer per jaar op internet.

Opvallend lage prijzen, een slechte reputatie (na googelen van de websitenaam) en geen telefoonnummer, zomaar een paar kenmerken van onbetrouwbare webwinkels. Deze winkels leveren de bestelde producten vaak niet, of leveren namaakartikelen. Bedenk altijd: als de aanbieding te mooi lijkt om waar te zijn, dan is hij dat vrijwel altijd ook.

Drie factoren

Behalve de betrouwbaarheid zijn er nog 2 andere factoren die bepalen hoe veilig een webwinkel is: de technische veiligheid en de veiligheid van het betaalmiddel. Als consument hebt u niet al deze factoren in de hand, maar u kunt wel opletten. De actiewebsite http://www.laatjeniethacken.nl/ geeft een lijst met tips voor veilig webwinkelen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000