'Telkens vaker via smartphone online shoppen'

© CIDimport

'Telkens vaker via smartphone online shoppen'

Desktops & monitoren

Geplaatst: 9 december 2016 - 09:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 18:33

Redactie

Een op de vijf Nederlanders (20 procent) heeft het afgelopen kwartaal een online aankoop gedaan via zijn smartphone. Vorig jaar was dat percentage nog 14 procent.

Met name mensen tussen de 15 en 39 jaar kiezen er regelmatig voor om online te shoppen op hun telefoon. Een op de drie heeft dat binnen deze leeftijdscategorie gedaan, de afgelopen maanden. Dat meldt marktonderzoeker GfK.

Wanneer we online kopen, besteden we ook meer dan een jaar geleden. Het afgelopen kwartaal gaven we 4,48 milard euro uit met z'n allen, 28 procent meer dan vorig jaar. Nieuwe telefoons en abonnementen zijn het meest in trek, daarna verzekeringen en speelgoed.

Sinterklaas en kerst

Al bij al hebben we voor 14 miljard euro aan online aankopen gedaan dit jaar. GfK verwacht dat we eind dit jaar al de 20 miljard gaan aantikken, wat te danken is aan Sinterklaas- en kerst-aankopen via webshops.

Eerder dit jaar bleek nog dat met name ouderen telkens vaker hun weg naar online winkels vinden. Zij kopen meestal niet via hun telefoon, maar 'gewoon' nog via hun computer. 

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000