Sony gaat concurrentie aan met Spotify

Sony gaat concurrentie aan met Spotify

Desktops & monitoren

Geplaatst: 23 december 2010 - 08:17

Sony gaat Spotify achterna met een vergelijkbare dienst waarmee onbeperkt muziek geluisterd kan worden.

Sony gaat Spotify achterna met een vergelijkbare dienst waarmee onbeperkt muziek geluisterd kan worden. Sony begint in Groot Brittannië met 6 miljoen liedjes.

De muziek zal als streaming-dienst beschikbaar komen voor allerlei apparaten die een internetverbinding hebben. Hieronder vallen Sony Bravia TV's maar ook pc's, andere Sony-apparaten en Android-telefoons. Sony heeft voor de muziek een samenwerkingverband met de grote muziekuitgeverijen als Universal Music, Sony Music, EMI Music en Warner Music, naast andere onafhankelijke en kleinere muzieklabels.

Dat Sony in Engeland en Ierland start met Qriocity Music Unlimited is heel strategisch, daar het  Spotify in Groot Brittannië nog niet gelukt is van start te gaan. Een abonnement op het onbeperkt muziek luisteren kost 10 euro per maand. In 2011 zal de dienst worden uitgebreid naar andere landen als Australië, Canada, Frankrijk, Duitsland, Italië Nieuw Zeeland de VS. Nederland staat niet in dit rijtje en navraag bij ons contactpersoon bij Sony leverde niet meer informatie op dat het op termijn ook bij ons wel beschikbaar zal komen.

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000