Ruzie tussen Motorola en Apple om patenten gaat verder

Ruzie tussen Motorola en Apple om patenten gaat verder

Desktops & monitoren

Geplaatst: 7 december 2010 - 11:22

Er is al maanden een ruzie tussen Apple en Motorola aan de gang. Ze beschuldigen elkaar van patentschending.

Er is al maanden een ruzie tussen Apple en Motorola aan de gang. Ze beschuldigen elkaar van patentschending. Nu lijkt het erop dat Apple Motorola daadwerkelijk voor de rechter gaat dagen voor 24 patentschendingen.

Amerikaanse media melden dit, op basis van een analyse van stukken van de rechtbank. In 21 van de 24 gevallen gaat het om technieken die gebruikt worden in het besturingssysteem Android, wat draait op diverse telefoons van Motorola, waaronder de Milestone, maar het gaat ook om set-top boxen en DVR's van Motorola.

Motorola vs. AppleMotorola beschuldigde Apple eerder ook van patentschending, op 18 patenten om precies te zijn. Het gaat vooral om onderdelen van iPhones, iPads en iPods. Motorola stelt bepaalde technieken zelf ontwikkeld te hebben, terwijl Apple zeker weet dat die technieken van Steve Jobs afkomstig zijn.Volgens een grote techniekwebsite, Ars Technica, heeft Apple al een aantal vooraanstaande advocaten ingeschakeld. De website waarschuwt voor een slepende rechtszaak.Zo begon het

De ruzie begon begin oktober toen Motorola bij de ITC (Amerikaanse International Trade Commission) aanklopte en pleitte voor een importverbod voor een aantal producten van Apple, in verband met patentschending. Apple reageerde eind oktober op de beschuldigingen door Motorola te beschuldigen van patentbreuken in de besturing van telefoons van Motorola.[

[Bron: Nu.nl]

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000