Review: Surface Book 2

Desktops & monitoren

Geplaatst: 13 april 2018 - 12:00

Aangepast: 26 augustus 2022 - 15:58

De Surface Book 2 is een Windows 10-laptop die u ook kunt inzetten als tablet. Een prachtig apparaat, dat weinig verschilt van zijn voorganger.

De processor en grafische chip van de Surface 2 zijn de nieuwste en snelste van dit moment. Aan de rechterkant zit nu tevens een usb-c-aansluiting, die u onder andere gebruikt voor voeding of het aansluiten van een tweede scherm. Het haarscherpe display met een resolutie van 3000 x 2000 pixels is om de vingers bij af te likken, ondanks de ietwat eigenaardige beeldverhouding van 3:2. Daar went u echter snel aan. Ook het contrast en de kleurweergave zijn dik in orde.

Werkpaard

In het toetsenbord zit een extra accu verwerkt en als u de duurdere uitvoering hebt, ook een videokaart. Die accuduur is prima, uw adapter vergeten tijdens een werkdag is geen probleem. U komt een dag makkelijk door, en als u een beetje zuinig doet zelfs twee. Wij haalden er zo’n elf uur werktijd uit. De bouwkwaliteit en het ontwerp zijn verder tiptop in orde. Vooral het scharnier en koppelsysteem van de tablet aan het toetsenbord maken indruk. De behuizing krast wel erg makkelijk omdat het apparaat op te dunne rubberen randjes rust.

Reclame

Zo’n eigen laptop is natuurlijk een goed uithangbord voor de producten en diensten van Microsoft, waar de Surface Book 2 dan ook vol mee staat. Helaas blijft het daar niet bij. Naast allerlei spelletjes wordt u ook om de oren geslagen met ingebakken reclame. Dat is zo’n mooie, dure laptop ronduit onwaardig. Ook valt op dat Windows 10 in de tabletmodus nog niet zo goed werkt. Veel programma’s zijn niet geschikt om alleen met aanrakingen te bedienen en het aanbod van de applicatiewinkel is bedroevend. Ook zetten we een kanttekening bij de prijs, die wel erg hoog is. Toch is werken op de Surface Book 2 als laptop verder een feestje, ook al kost het een klein vermogen.

Conclusie

Peperdure, maar prachtige laptop die ook (beperkt) als tablet inzetbaar is.

Pluspunten
Scherm, bouw, accuduur.
Minpunten
Prijs, veel bloatware.

Adviesprijs: vanaf € 1.749,­­–

Voor meer informatie: https://www.microsoft.com/nl-nl/surface/devices/surface-book-2/overview

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000