Review: Samsung S27A600UUU

Desktops & monitoren

Geplaatst: 12 februari 2022 - 10:58

Aangepast: 19 september 2022 - 13:34

De Samsung S27A600UUU is een hele veelzijdige monitor, ontworpen voor je (thuis)kantoor. Dat is met name terug te zien in de mogelijkheden van de monitor.

Review: Samsung S27A600UUU

Natuurlijk is hij in hoogte verstelbaar en te kantelen, ook voor verticaal gebruik. Maar deze monitor gaat verder, met zijn multifunctionele usb-c-poort en dockingstation aan de achterkant. Met één usb-c-kabel kun je je laptop met de monitor verbinden voor beeld, stroom (tot 90 Watt) en usb-connectiviteit. De monitor heeft namelijk een usb-hub voor je randapparatuur, een gigabit-netwerkadapter en een 3,5mm-hoofdtelefoonaansluiting. Hartstikke handig, mits je een laptop hebt die zoveel functies via één usb-c-poort ondersteunt natuurlijk.

Missende functies

De monitor heeft een scherm met scherpe QHD-resolutie (2560 x 1440 pixels) en prima kleurweergave. De maximale helderheid is voldoende voor een (thuis)kantoor.

We missen wel twee functies in deze prijzige monitor. Dat zijn een webcam om te videobellen en luidsprekers zodat de monitor zelf geluid kan produceren. Nu blijf je afhankelijk van een losse webcam en een setje luidsprekers. Onhandig en het maakt je bureau voller dan hoe Samsung de monitor aanprijst.

Schermformaat

Samsung verkoopt de monitor in drie schermformaten: 24, 27 en 32 inch. Wij hebben de 27inch-variant getest. Alle drie de modellen hebben een QHD-scherm. De 24inch-uitvoering kan echter niet opladen met 90 Watt maar met 65 Watt. Dat is niet genoeg voor sommige Windows-laptops. Bovendien mist deze monitor als enige de ethernetpoort. De adviesprijs ligt wel lager: 319 euro, tegenover 399 euro voor de 27inch-variant en 449 euro voor het 32inch-model. Het blijven stevige prijzen voor dit type monitoren. Ter vergelijking: een reguliere QHD-monitor van 27 inch kost zo’n 260 euro in plaats van 399 euro. Je betaalt dus flink extra voor de handige functies.

Conclusie

Multifunctionele monitor is vooral interessant voor thuiswerkers.

Pluspunten
Beeldkwaliteit, dockingstation, handige usb-c-poort, ontwerp.
Minpunten
Geen webcam, geen luidsprekers.

Adviesprijs: € 399,-

Voor meer informatie: https://kwikr.nl/sams27

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000