Review: Philips MMD 243S1

Desktops & monitoren

Geplaatst: 4 juni 2022 - 07:40

Aangepast: 19 september 2022 - 13:34

Monitorfabrikant MMD betaalt licentiekosten om de Philips-merknaam op zijn monitoren te mogen plakken. Wij hebben de onlangs uitgebrachte Philips 243S1 getest, een scherm gericht op het (thuis)kantoor.

Review: Philips MMD 243S1

Dat is allereerst terug te zien in het ontwerp; de monitor is zowel horizontaal als verticaal te gebruiken. Ook prettig zijn de vele aansluitingen op de monitor. Van ethernet en DisplayPort tot HDMI en meerdere usb-a-poorten voor randapparatuur als je toetsenbord en muis. De monitor heeft ook een usb-c-aansluiting, zodat je met één kabel het scherm kunt verbinden met je computer of laptop. Helemaal fijn is dat de usb-c-poort ook 65 watt aan stroom kan doorgeven; dat is genoeg om een Apple MacBook en de meeste Windows-laptops op te laden.

Karig scherm

Tot zover het enthousiasme over de Philips 243S1. In de praktijk bevallen de aansluitingen en de in hoogte verstelbare monitor goed … totdat het scherm aangaat. In deze 329 euro kostende monitor zit namelijk een Full-HD-scherm, een ongebruikelijke resolutie in dit prijssegment. Veel vergelijkbaar geprijsde monitoren hebben een QHD-schermresolutie, die beduidend scherper beeld levert. De maximale helderheid van het scherm valt ook tegen. Volgens Philips gaat het scherm tot 250 nits, en ook dat is (wat) minder dan veel concurrenten. Van ons had het scherm echt feller gemogen in een normaal verlichte woonkamer.

Te duur

Blijft over de prijs van 329 euro. Door de schaarste aan chips en andere technische onderdelen kosten veel monitoren op dit moment meer dan je op grond van de langdurige prijsontwikkeling zou verwachten. Feit blijft dat wij de Philips 243S1 geen 329 euro waard vinden, met name door de lagere schermresolutie en lage schermhelderheid.

Conclusie

Goede monitor is te stevig geprijsd.

Pluspunten
Veelzijdig ontwerp, veel aansluitingen.
Minpunten
Duur, Full-HD-scherm, lage schermhelderheid.

Adviesprijs: € 329,-

Voor meer informatie: www.kwikr.nl/243s1

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000