Review: Philips BDM4350UC

Desktops & monitoren

Geplaatst: 5 juli 2016 - 12:13

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:35

Een jaartje geleden introduceerde Philips een wel heel grote ultra-hd monitor, de BDM4065UC. Met een diagonaal van pakweg 100 centimeter (40 inch) was het groter dan sommige televisies. Toch was het een interessant product, vanwege de goede kleurweergave en responstijden en bovenal de zeer scherpe prijs. 700 euro is weliswaar niet niks, maar een stuk minder dan wat voor een model van 85 centimeter (32 inch) gevraagd werd. Nu komt het merk met een nog wat groter model, de BDM4350UC, met dezelfde vraagprijs. Wij onderwierpen het aan een test.

Compleet

Philips heeft de BDM4350UC voorzien van twee keer displayport, twee keer hdmi 2.0. en een analoge vga-aansluiting. Verder is er een usb 3.0-hub ingebouwd, kan het scherm overweg met mhl en is het mogelijk meerdere bronnen gelijktijdig weer te geven via picture-in-picture of picture-by-picture. De aansluitingen zijn dus mooi compleet. Qua ergonomie valt er het een en ander op af te dingen, want het scherm is niet verstelbaar: kantelen, zwenken of in hoogte verstellen is er niet bij. Gezien het formaat viel dat te verwachten.

Prima beeld

Onze uitgebreide test doorstond deze monitor grotendeels goed. Hoewel de kleurweergave niet perfect is, zijn in de sRGB-modus de afwijkingen te klein om met het blote oog te zien. Ook de gamma-afwijking is klein. Hiermee is het scherm prima geschikt voor beeldbewerking. Een nadeel van de sRGB-modus is wel dat de helderheid niet aangepast kan worden, en het scherm is dan erg fel – en verbruikt veel stroom. In de standaard-modus kan dat wel, maar dan is de kleurafwijking iets groter. Verder zijn de kijkhoeken niet zo groot als de gebruikte ips-techniek zou doen verwachten. De responstijden zijn dan weer prima, evenals de helderheidsverdeling.

Toch een tv?

Met wat zoeken vindt u tegenwoordig een uhd-tv voor nóg minder geld. Waarom dan toch deze Philips kopen? Ten eerste is de beeldkwaliteit beter dan die van een tv in deze prijsklasse zou zijn. Ten tweede zijn de aansluitmogelijkheden veel uitgebreider voor gebruik met een computer. Ten slotte hebt u met dit scherm geen last van allerlei ‘beeldverbetering’ die een tv standaard uitvoert.

Conclusie

Een uitstekend beeldscherm voor wie echt groot beeld én veel werkruimte nodig heeft, met een redelijke prijs.

Pluspunten:
Veel en moderne aansluitmogelijkheden, uitstekende beeldkwaliteit.

Minpunten:
Hoog verbruik in beste weergavemodus, een uhd-tv hebt u voor nog minder geld.

Adviesprijs: € 699,–

Voor meer informatie: www.philips.nl

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000