Review: Acer Aspire Vero AV15-51

Desktops & monitoren

Geplaatst: 26 maart 2022 - 11:37

Aangepast: 19 september 2022 - 13:28

Laptops zijn niet duurzaam vanwege de gebruikte materialen en het feit dat je de gemiddelde laptop slecht kunt repareren. Acer poogt daar verandering in te brengen met zijn nieuwe Aspire Vero AV15-51.

Review: Acer Aspire Vero AV15-51

Deze laptop heeft een behuizing die voor tientallen procenten uit gerecycled plastic bestaat. Een goede zet, die er overigens voor zorgt dat er spikkels in de kleurvoering zitten. Ook duurzaam is dat de verkoopverpakking volledig te recyclen is en dat Acer de laptop zo ontworpen heeft dat je hem makkelijker uit elkaar kunt halen. Zo gebruikt de laptop standaardschroeven en kun je verschillende componenten zelf vervangen.

Prestaties

Deze Windows 11-laptop laat een goede indruk achter met zijn specificaties. Wij testten het 999 euro kostende model met een Intel Core i7-processor en 16 GB werkgeheugen. Je kunt tweehonderd euro besparen door de variant met een i5-processor en 8 GB werkgeheugen te nemen.

De laptop is snel, gaat zeker acht uur mee op een acculading als je video’s kijkt en kan opladen via zijn usb-c-poort. Het Full-HD-scherm van 15,6 inch ziet er prima uit. De ssd is een zwakker punt. Uit onze tests blijkt dat de gemiddelde doorvoersnelheid met 84 tot 91 MB/s beduidend lager is dan de ssd’s in concurrerende laptops.

Duurzame software

Acer probeert je laptopgebruik nog duurzamer te maken via zijn VeroSense-software. Deze nieuwe software helpt je om de laptop in een van de vier standen te zetten, bedoeld om de balans te vinden tussen prettig werken en minder stroomverbruik. Zo hoef je ook de accu minder vaak op te laden, wat de slijtage beperkt. De software kan eveneens regelen dat de accu tot tachtig procent oplaadt in plaats van honderd; ook tegen slijtage.

Conclusie

Duurzamere laptop scoort goed op alle belangrijke punten.

Pluspunten
Milieubewust, complete specificaties.
Minpunten
Relatief trage ssd.

Adviesprijs: vanaf € 799,-

Voor meer informatie: https://kwikr.nl/vero15

Deel dit artikel:

Opmerkingen

0
Login of maak een account en praat mee!

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Log in om een reactie te plaatsen.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000