© CIDimport

Raspberry Pi 3 Model B+ aangekondigd

Desktops & monitoren

Geplaatst: 14 maart 2018 - 07:58

Aangepast: 26 augustus 2022 - 16:06

Redactie

De Raspberry Pi Foundation maakt bekend dat de Raspberry Pi 3 Model B wordt opgevolgd door de Raspberry Pi 3 Model B+. Ondersteuning voor 5 GHz wifi is de belangrijkste verbetering ten opzichte van het vorige model.

Model B was al voorzien van een wifi-chip, maar die kon alleen overweg met de 2,4 GHz-band. Model B+ ondersteunt de dual-band 802.11ac-standaard. Het bereik van een 5 GHz-signaal is korter dan dat van de 2,4 GHz-band, maar het is ook een stuk stabieler en daardoor vaak sneller. 

Kleine verbeteringen

De nieuwe Pi heeft een iets snellere processor gekregen (1,4 GHz ten opzichte van 1,2 GHz) en is voorzien van bluetooth 4.2 (ten opzichte van het langzamere bluetooth 4.1). De aansluitingen zijn gelijk gebleven, waaronder vier usb-poorten en een hdmi-aansluiting. De Raspberry Pi 3 Model B+ is online voor vier tientjes te koop.

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Wat vond je van dit artikel?

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000