Publieke Omroep betaalt ton voor npo-url van postduiven-website

© CIDimport

Publieke Omroep betaalt ton voor npo-url van postduiven-website

Geplaatst: 3 april 2012 - 10:38

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:03

Redactie ID.nl

De Nederlands Publieke Omroep (NPO) heeft 100.000 euro betaald voor de url npo.nl die in handen was van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. De Nederlandse Publieke Omroep noemt het ‘noodzakelijk’, de PVV stelt Kamervragen.

'Is het in deze tijden van bezuinigingen een zinvolle besteding van belastinggeld dat de staatsomroep honderdduizend euro (bijna een kwart miljoen gulden) overmaakt aan de postduivenhouderorganisatie?' vraagt de PVV zich af. De partij van Geert Wilders heeft vanmorgen Kamervragen gestuurd over de recente aanschaf door de NPO van de domeinnaam.

NPO-woordvoerder Erik Kroeze vindt van wel. Hij stelt dat websites als omroep.nl en uitzendinggemist.nl niet meer per definitie aan de NPO worden gelinkt en de bezoeker daardoor ook programma’s van commerciële zenders verwacht. Dit leidt tot verwarring en aan die onduidelijkheid moet een eind komen. De nieuwe url zou ook de vindbaarheid van de Publieke Omroep moeten verhogen want die is slecht. 'Het was dit, of onze naam wijzigen en dat had tot een nog veel grotere kostenpost geleid.’ Zo stelt Kroeze.

Wat er precies op de npo.nl te vinden zal zijn, is nog onbekend. Kroeze wil wel kwijt dat het meer zal zijn dan de adresgegevens van de omroepen.

[Via: De Volkskrant]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten