Publieke Omroep betaalt ton voor npo-url van postduiven-website

© CIDimport

Publieke Omroep betaalt ton voor npo-url van postduiven-website

Desktops & monitoren

Geplaatst: 3 april 2012 - 10:38

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:03

Redactie

De Nederlands Publieke Omroep (NPO) heeft 100.000 euro betaald voor de url npo.nl die in handen was van de Nederlandse Postduivenhouders Organisatie. De Nederlandse Publieke Omroep noemt het ‘noodzakelijk’, de PVV stelt Kamervragen.

'Is het in deze tijden van bezuinigingen een zinvolle besteding van belastinggeld dat de staatsomroep honderdduizend euro (bijna een kwart miljoen gulden) overmaakt aan de postduivenhouderorganisatie?' vraagt de PVV zich af. De partij van Geert Wilders heeft vanmorgen Kamervragen gestuurd over de recente aanschaf door de NPO van de domeinnaam.

NPO-woordvoerder Erik Kroeze vindt van wel. Hij stelt dat websites als omroep.nl en uitzendinggemist.nl niet meer per definitie aan de NPO worden gelinkt en de bezoeker daardoor ook programma’s van commerciële zenders verwacht. Dit leidt tot verwarring en aan die onduidelijkheid moet een eind komen. De nieuwe url zou ook de vindbaarheid van de Publieke Omroep moeten verhogen want die is slecht. 'Het was dit, of onze naam wijzigen en dat had tot een nog veel grotere kostenpost geleid.’ Zo stelt Kroeze.

Wat er precies op de npo.nl te vinden zal zijn, is nog onbekend. Kroeze wil wel kwijt dat het meer zal zijn dan de adresgegevens van de omroepen.

[Via: De Volkskrant]

Deel dit artikel
Reageer op dit artikel
Voeg toe aan favorieten

Wat vond je van dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.

Aanbevolen voor jou

ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000